Aa aa aa A! Det blir bättre och bättre dag för dag! Både igår och idag har jag hunnit träna båda hästarna och fixa allt jag planerat. Idag har jag dessutom haft städdag (och fått ner julgardinerna. Det är rekord!) medans jag åt frukost. Tidigare har det samlat på sig mer och mer och allt har hopat sig allt eftersom tiden gått. Nu får jag lite mer undanröjt för varje dag som går! Det blir bättre och bättre, liksom.

Hästarna går bättre och bättre dessutom. Kanske inte Andvari då, om man jämför med förra våren, men det går på rätt håll jämfört med i höstas. Men Ófeig överraskade ju verkligen igår. Hon har verkligen börjat hitta formen. Mimmi började genast prata om att tävla! Att jag ska tävla, vill säga. Nja, om 50 kg kanske det blir bättre..

Nu har det varit så himla bra ett tag, med fruset om nätterna och ändå ingen snö, så leran håller att gå på för hästarna. Fast Leffe och Gimli fick vårkänslor för några dar sedan och har härjat runt som unghästar i hagen. Antagligen då Gimli tappat sin ena nya sko (och boots). Stona har fått komma tillbaka till sin gamla vinterhage, på kullen bakom vedbacken. Där går de torrskodda och har lite mer att pyssla med. Mycket bättre för dem!

Även Mimmi och jag är torrskodda. Vi fick lite panik när hennes Muckboots ridstövlar började spricka sönder och läcka. Mina håller, men är något år äldre, så jag vet inte hur länge till. Fast jag har ändå haft dem i fem, sex år. Jag hatar annars muckboots, eftersom de andra modellerna saknar klack och är snorhala och alldeles för korta i skaften. Colt rider-modellen är perfekt. Lite stela att rida i i början, men sedan fantastiska att ha i Skåne när det regnar från oktober till maj månad. Paniken, skulle jag komma till, berodde på att de har utgått ur sortimentet. Såklart! Allt som är bra utgår. Vi satte oss att leta, om någon affär möjligen hade kvar på lager. Till slut hittade Mimmi en grossist som reade. Jättebra pris! Bara det var ju en varningssignal. Låter det för bra för att vara sant, så är det så! Vi anade väl ugglor i mossen, eftersom det var kortbetalning, men tog mitt gamla kort. Vi ångrade oss direkt, men det gick inte att stoppa, enligt banken, eftersom beloppet redan var reserverat. Jag stoppade kortet och jag började använda det nya, å vi erkände oss lurade.

Så hittade vi nya ridstövlar, precis före prishöjning. Mimmi testade och de var ursköna, så jag la snabbt in en beställning, precis innan Mimmis började läcka som ett såll. Nu har Mimmi fått nya fina, och jag fick mina igår. Idag fick Mimmi besked om en ny leverans av Muckboots! Öh!

Det tror jag när jag ser det! I så fall har jag tre par hela fungerande gummiridstövlar, å Mimmi två hela (å två läckande)! Hur bra är inte det! 😂

Så här kan det få va! Behöver inte bli bättre än så här❣️

Detta hade jag klarat mig utan!
Annons