Utom de dåliga! Ibland får jag snilleblixtar. Eller ganska ofta, faktiskt. De flesta underlättar vardagen.

Denna gången gick det kanske lite fort från tanke till handling. Jag har ju numera dusch, istället för badkar (som vi även har i källaren, ett upphöjt hundbadkar. Fast det är lite struligt att ta dem nerför branta trappan. Så man får gå utifrån och då hinner de skita ner sig på väg in. Så har Leif lyckats fördärvat självstängande duschmunstycket, och kastat det innan jag hann laga). Duschväggarna är väl tilltagna, men inte såpass att det går in två personer plus en stor vorstehtik. Då kom jag på, att varför inte binda henne i utkastaren, så klarar man sig själv. Jag har en typ joystickblandare, men band såklart inte i den, utan bakom vid sidan om. Ellen tyckte dock det var en dum idé och vände om, så kopplet drog tag i handtaget och full duschstråle iskallt vatten spolade rakt ner i nacken på både Ellen och mig. Jag skrek av chocken och jag vet inte vem som blev blötast. Den idén får nog utvecklas vidare innan nästa försök. Annars var den bra!

Smart med duschväggar, om inte hunden öppnar dem 🤔

Man hade ju kunnat tro att det skulle bli lite mer rymligt vid matplatsen i stohagen, när Imd lämnade. Men bara några dar, för sedan kom Tekla hem på jullov. Ófeig, som varit hunsad av Imd och Óskadis, ända sedan mamma Vada försvann, blev rysligt besviken. Hon har ju dock alltid varit högre i rang än Tekla. Men nu satte hon till alla klutar och stampade ner foten. Tekla fick hålla sig på tio meters avstånd för att hon skulle va nöjd. Ófeig avstod till och med sin egen mat, för att hålla Tekla på mattan. Då är det illa!

Det tog några dar, och ingen annan brydde sig, så sedan gick det bra att Tekla la nosen i blöt igen. Hon är ungefär som syster Óskadis, ganska påträngande, men oförarglig.

Det har inte blivit så mycket ridet dessa bråda dagar. Vi firade syster Cinas 70- årsjubileum två dar innan julafton, sedan har (h)julen rullat på. På Annandagen är det jakt som gäller, enligt tradition. Något Lisa uppskattar. Det har nu varit två skallgångar efter henne, då hon smitit hemifrån, för att jaga på egen tass. Fast andra gången hittades hon instängd i källaren, av Leif, med andan i halsen efter långa språngmarschen hojtande och svärande om vartannat. Lyckan vart stor, då vi slapp polisefterlysa och annonsera. Hade ju varit lite pinsamt!

Dagen innan Annandags-rean, som den kallades förr, började mellandagsrean. Klockan 8.00. Så kunde Leif äntligen köpa sin efterlängtade 55″-TV. Lite bättre dimensionerad än den förra. Det blir nog bra när de, han och Tobbe, får allt att fungera.

Annons