Jag har letat hela veckan över missing nalle, men först idag kom upplösningen av fallet. De fyra vĂ€nnerna sitter dagtid pĂ„ min sĂ€ng, lutade mot en linnekudde. Den stora grĂ„, som brummar misslynt nĂ€r han Ă€ndrar stĂ€llning, han var min första nallevĂ€n och en julklapp frĂ„n mamma och pappa i smĂ„barnsĂ„ldern. Systern fick en blankpĂ€lsad gul, med rött sidenband runt halsen, och jag en raggig grĂ„. Jag har för mig att jag fick vĂ€lja, med viss pĂ„verkan av systern. Den andra Ă€r virkad av Ă€ldsta dottern, ett brunt mĂ€sterverk med turkosfĂ€rgad halsduk. Han Ă€r minst i gĂ€nget. En fick jag som kryahĂ€lsning av förstfödda barnbarnet Kajsa. Å sĂ„ en gul micronalle, fĂ„dd av systern. Det var Kajsanallen som hade gömt sig och krypit in mellan sĂ€ngbotten och lĂ„dan under sĂ€ngen nĂ€r fotĂ€ndan var upphissad. Sedan lĂ„g han dĂ€r och sa ingenting, tills idag dĂ„ jag gav mig sjutton pĂ„ att han skulle hittas. Jag kröp under sĂ€ngen och hittade honom uppkrupen pĂ„ lĂ„dan med braĂ„hasaker.

Hans nos var gjord av garn đŸŽ¶

Jag undrade varför det var sÄ lÀtt att stiga upp klockan sju en söndag morgon. Kom inte pÄ förrÀn senare pÄ kvÀllen, nÀr hundarna velat ha mat redan halv tre och nattamat halvÄtta, att det antagligen berodde pÄ att det nu Àr vintertid och klockan egentligen varit Ätta.

I vilket fall gick allt enligt planerna och nÀr Catta och jag fikat fÀrdigt, och smitt planer, gick vi till verket, med att lasta Tekla. Mimmi och jag hade tagit de största dusterna dagen före. Tekla Àr inte alls rÀdd, bara smart och envis. Men nyfiken och positiv! Hon klev glatt pÄ, Ät sin lusern, och backade ut, innan Mimmi satt fast henne eller gett mig lov att stÀnga. Allt gick lugnt och positivt tillvÀga. Men sedan, ville hon inte mer. Hon lÀrde sig att hon inte kom undan, men bakbenen ville inte kliva pÄ. SÄ nÀr mörkret kom fick vi ta paus.

NÀsta dag bestÀmde hon sig efter en fjÀrdedel av tiden. DÄ hade jag backat till nerfarten till gÄrdsplan, sÄ stepup:en var riktigt lÄg, bundit fast hingstvÀggarna sÄ vi hade trehÀstarsutrymme, sÄ en lÄng lina som Catta manövrerade, och vips var hon uppe. Catta Àr bÄde listig och stark!

Tekla frÄn GÄvetorp

Nu ska Tekla bli ridhÀst, under Cattas ledning. JÀklar vilken tÀvlingshÀst hon ska bli! HÀr finns inte tiden, nu nÀr Mimmi pluggar, och min kropp lÀmpar sig inte för unghÀsttrÀning lÀngre. Bara att inse fakta. Catta Àr guld!

TÀnk idag, tvÄ dagar senare, hade samma nalle igen smitit in pÄ samma stÀlle. De Àr listiga de dÀr smÄ!

SĂ„ oskyldig man kan se ut! 😂