Ska jag vara riktigt ärlig, så drog man sig allt för att fara iväg med Andvari i trailern igen. Vi hade tänkt rida uppe i skogen Valborgsmässoafton, men eftersom vi skulle elda bålet och sedan grilla därefter så väntade vi tills dagen efter.

Några visste precis vad som var på gång när vi körde fram transporten !

Vi var väl förberedda på att ge den svarte gott om betänketid, men då överraskade han oss med att kliva på ganska med en gång. Nåja, vi skulle ju hem också, så vi tog bara lilla galoppbacken. Andvari har tunnat ur, inte så konstigt, för det gör islandshästar på våren när deras förbränning ökar. Han är dock inte så mager som förra året, utan har hull och är musklad och fin. Han är inte jätteglad åt sitt tilläggsfoder, hur man än försöker. Så man får glesa ut ridträningen ett tag tills gräset börjat växa ordentligt.

Jag sa ju att när inte översta hålen i stropparna funkar får han vila. När vi red senast påpekade Mimmi att man ser landskapet mellan hästen och sadelgjorden. Då funderade jag lite på fler hål, men håltången var för dålig. En fårullspad fick bli nödlösningen. Därefter en veckas vila.

Spännande, tycker pållarna!

Så har vi påbörjat staketbygget runt ridbanan, dvs Leif gräver ner stolpar och vi pekar.

Alla som vill får vara med!

Sedan ska det bli rätt höjd på slanorna, dvs bra hänghöjd. Holly-höjd på den nedersta.

Blir lagom!