Vi har förlorat våra bästa ridvägar, inte bara på grund av Gudrun, som la ner träd i vägen. Men folk kör som biltjuvar här, tutar på hästar, och har rent allmänt dålig kunskap om djur. Söderut kan man inte längre rida om man inte vill ta storevägen, med all tung trafik som dundrar förbi, och välter av vägen i sin framfart. Vi brukade gena över grannens gård, men de hade inbrott och skaffade stora vakthundar, som nu stör dem med sitt skällande varje gång någon passerar, så därmed är alla ridvägar söderut avstängda sedan några år. Om man inte tar hästtransporten och kör iväg ett par km upp i vår skog. Där finns oändligt med skogsvägar att rida på. Förutom där rikeknösen fällt stora träd för att förhindra folk från att ta sig in på hans mark. Men då finns det ju trevligare ställen rida på. Jag har många gånger längtat tillbaka till Småland, där man kunde rida på grusvägarna, utan sura skitstövlar, som har ont av en överallt. Men vi har ju faktiskt en skogsfastighet till att rida på. Där är ännu mer kuperat, med gammelskog, och jättefina klätterbackar. Man kan knappt tro man är i Skåne!

Vi tog med oss kompisarna Frodi och Andvari, efter att ha satt tillbaka hingstväggen, som stått och samlat damm (och fågelskit 😏) på logen. Det var verkligen länge sedan vi var iväg med några hästar. Trailern har nog använts mer till att transportera möbler och sopor än djur senaste åren. Denna påskaftons eftermiddag var det verkligen ett fantastiskt vårväder och då monteringen av väggen gick som en dans, och Andvari valde att kliva på, utan protester, for vi iväg.

Mimmi lovprisade de mossbeklädda ridvägarna. Man hade kunnat rida på i timtals i bredd, och fräsa på i galopp, utan hinder i vägen. Enda felet var att de inte låg närmare hemmavid. Utan vägbommar hade vi lätt kunnat rida upp, som vi gjorde förr. Det var ljumt i luften och fåglarna var helt galna. Hästarna var verkligen på tårna. Andvari kunde plötsligt tölta långa sträckor i följd och hittade till och med lite passinslag, som legat väl dolt i flera år. Vi njöt alla i fulla drag av vår lilla utflykt och bestämde att detta gör vi om helgerna. Eller varför inte vilken kväll som, nu när det är sommartid och ljust länge!

Visst ja! Så är det ju en liten en som har en del att säga till om

Glad påsk!