Svarta damen, det Àr jag, bara med den lilla avvikelsen att nÄgon dam Àr jag lÄngt ifrÄn. Bara svart! Det Àr sÄ praktiskt nÀr man ska spara pÄ el. Allt gÄr i tvÀttmaskinen samtidigt, underklÀder, strumpor, tröjor, byxor, sÄ snart kassen Àr tömd. Jag gör sammaledes med mina lakan, tvÀttar pÄ morgonen och i sÀngen igen pÄ kvÀllen. Handdukar har jag ett byte, tvÀtt och upp igen. Praktiskt nÀr det Àr platsbrist.

Den godaste i förgrunden 😄
Eller kan man vĂ€nda pĂ„ steken! 😂

Julmaten Ă€r ett dilemma, hur man fĂ„r plats med den, men i Ă„r blev det bara det viktigaste, julskinka, jansson och knutsson, köttbullar, prinskorv och diverse sallader. Egentligen Ă€r det bara julskinkan jag gillar, resten blir bara för mycket. Alla röda juldekorationer kĂ€nns överflödiga. Rött Ă€r inte min fĂ€rg. Jag köpte visserligen röda band till gardinerna, men de kom visst inte upp i Ă„r. Idag Ă€r det dĂ„ Ă€ntligen vardag. Jul ser jag helst pĂ„ play, pĂ„ feel good filmer. Det bĂ€sta med julen Ă€r nĂ€r den Ă€r över. Å det Ă€r den idag, för mig i alla fall.

NĂ€stan hela december har dock varit vit i Ă„r hĂ€r hemma. Det mĂ„ste vara nĂ„got slags rekord för SkĂ„ne. Å sĂ„ kylan! Det Ă€r kĂ€nns sĂ„ mycket bĂ€ttre att frysa lite om huvud och fötter Ă€n den rĂ„a vinden som skĂ€r genom mĂ€rg och ben. Det har varit sĂ„ skönt för bĂ„de oss och djuren att slippa alla leriga hagar Ă„tminstone denna sidan nyĂ„r. Sedan gĂ„r det pĂ„ rĂ€tt hĂ„ll igen. Mot ljusare tider!

I gÄr red jag min svarte springare pÄ ridbanan. Nu Àntligen kÀnns han stark och spÀnstig i kroppen. SÄ fort jag kom upp i sadeln visade han sin glÀdje och efter ett halvt varv började han göra sina smÄ glÀdjeskutt, rakt upp. Uups! TÀnker han springa ivÀg, tÀnkte jag först. Men nejdÄ, det Àr ju hans töltförsök. Han provar och provar, om och om igen, men de lÄnga benen har fortfarande lite svÄrt att koordinera. Mycket beröm fÄr han i alla fall. Han Àr pÄ rÀtt vÀg!