Förra helgen fick vi för oss att åka på Indoortävling på Sundabakki. Det kan man ju göra när man bara har trekvart att åka. Tyvärr missade vi Catta, men det går nog fler tåg. Vi kikade på finalerna och fick se Vignirs och Rebeccas nya fina anläggning.

På bänken

Detta var Hollys första tävling från åskådarplats. Verkligen på tiden när man är 4 månader fyllda. Själv satt jag mest i sadeltankar. Praktiskt när man har ekipagen så nära inpå.

Jag var hos Catta och provade hela hennes sadelarsenal, från dyrgripar till gamla godingar. Visst Ástund Iceland var en upplevelse, men den får vänta tills vi tävlar på hög nivå, Andvari och jag (och det kan väl inte dröja så länge 😉). Wakandan var jag inte speciellt imponerad av. Sedan var det min gamla Childeric, den är ju rena drömmen, men en sådan har jag ju redan, i yngre version. Ömtålig! Men så var det ju Equipe Ice Monon. Jag bara älskar knästöden och sätet, men så lång. Nu vet jag ju att nya Equipe Emporion är betydligt kortare. Såå varför inte… Den är även så flack i sitsen att Leif skulle kunna rida även i en liten. En sådan får det bli. Och som av en händelse hittade jag en nästan ny 16,5″ Equipe Emporio Island, eller i alla fall sparsamt använd. Vi tog med Holly och körde tur och retur Ljungsbro, för att prova. Jag blev lite skum på bomvidden, som var den vidaste, med tanke på den smale, så jag kunde inte bestämma mig direkt. Att ändra bomvidden kostar drygt 3 papp.

Det blev en lång mörk blöt hemresa, som tycktes aldrig ta slut. Holly sov nästan hela vägen, vilket vi var mycket tacksamma för. Morgonen därpå stod det klart, att det var den sadeln jag ville ha. Sån känsla! Passade perfekt för mitt smala bäcken. Jag kunde inte få den ur tankarna.

Kan berätta att fläkten gick den natten. Leif har haft huvudbry de senaste åren, varför vi har dubbelt så hög elräkning som andra med liknande hushåll. Han har haft flera elektriker ute för att kolla, så att mätaren stämmer, om det är fel på pannan, nåt med jordvärmen, mätt alla strömkällor och kollat dag för dag, timme för timme. En dag undrade han vad jag gjorde i förgår vid midnatt, som drog mer ström än alla hushållsapparater, torkskåp, handdukstork, avfuktare, you name it, tillsammans! Möjligen tittade jag på play på datorn, men tror jag sov. Sedan kom jag på att jag hade haft fläkten igång. Jag har nämnt den på skoj. När han sedan mätte strömåtgången på fläkten kunde man inte tro det var sant. Det var den som varit boven i dramat!

Energitjuven 😂