Just idag var en sådan dag, då det bara blev tid för frukost och kvällsmat. Om man bortser från ofrivillig avsmakning av äppelpellets. De var inte goda! Tvi!

Det var lite struligt vid morgonutfodringen, som tog lite extra tid på grund av nya höstrutiner, blöta täcken etc. Katterna har fått flytta in i källaren och håller på att bekanta sig med nya kattluckan. Alla hästarna får varsin liten portion hösilage.

Efter frukost for jag iväg för att tappas på blod, då drack jag faktiskt ett glas vatten. Därefter iväg till apoteket, där jag spenderade nästan tvåtusen på avmaskningsmedel och diverse attiraljer till djuren, innan jag for vidare till Catta efter en säck müsli.

Det har varit lite bökigt även vid kvällsutfodringen med alla spannar med lusern med Biopromin, som måste fuktas för att fastna och inte hamna bara på botten. Varmvattenberedaren i sadelkammaren funkar inte, så man drar sig för att blöta ner händerna. Nu fryser man ju redan innan. Därför har jag funderat på att byta till nån portionsbit, alternativt pelletterat mineral/vitamintillskott till de hästar som inte behöver kraftfoder (nu ger vi ju lusern, vilket räknas som grovfoder, men även det är för kraftigt), det vill säga nästan alla. Pavo har en typ godisbit, men det blir ganska dyrt till så många hästar. Därför tänkte jag nu prova pellets istället. Det visade sig att de ska ha mellan en halv till en dl var. Inte som man kan ge i handen precis. Smakligt var det tydligen iallafall, men även det blir ju som en liten måltid. Fast man slipper allt kladd och förfrysa händerna då.

Sedan var det ju hästen med magproblem. Jag blev rekommenderad Trikem Gastro, men det ska ges i torrt foder då, så inte i hans gröt. Han gillar inte müsli, sa han. Inte ens när jag blandar med hans favoritäppelgodis. För att han inte skulle sortera ut det bet jag sönder det i små små bitar. Men nä då! Han trodde jag ville förgifta honom. Bara att städa ur krubban. Müslin smakade lite sött, faktiskt bättre än hans godis. 😳

Jaha, hur löser vi detta? Denna häst är helt tokig i mina händer. Han luktar och slickar så fort jag kommer inom räckhåll. Alltså lägger jag müsli i mina jackfickor, och även om jag inte gärna är godisautomat, så vande han sig först vid lukten och sedan även smaken. Nästa utmaning blir att blanda i Gastron.