Jag satte mig i helgen och tittade efter en hĂ€ndelse, som Ă€gde rum -07–08, i mina gamla sparade filofaxblad. Du milde himmel! Vad jag höll pĂ„! đŸ˜± Jag hade saker pĂ„ gĂ„ng heela tiden. Kan minnas min systers ord ”Du borde kanske ta det lite lugnt ibland!” och ”Hur orkar du!?”

Man orkar det man tycker Ă€r roligt, svarade jag, eller man orkar sĂ„ lĂ€nge man orkar, ligger vĂ€l nĂ€rmare sanningen. Man tror ju inte att man en dag ska ”inte orka”. I alla fall inte förrĂ€n man bli gammal.

I vilket fall blir man helt matt nĂ€r man lĂ€ser ur nĂ„gra dagars anteckningar. Och dĂ„ ska man veta, att sĂ„ sĂ„g det ut, alltid! 🙈

Kanske skulle druckit mera thĂ© 😉

Ófeig föddes, inget konstigt med det, mer Ă€n att en tromb gick över gĂ„rden ett par dar senare. SĂ„ nĂ€r vi kom hem frĂ„n mammas födelsedagsfirande i SmĂ„land fann vi stora grenar, och tvĂ€tten, som hamnat pĂ„ fel sida huset. Ófeig var oskadd, tack och lov. Vem som passade gĂ„rden minns jag inte, men jag brukade nog engagera halva slĂ€kten pĂ„ vĂ„ra resor. Vi for till Östersund för att hĂ€mta hem Mimmi och Silja, nĂ€r de gick ut islandshĂ€stgymnasiet. Vi lĂ€mnade Imd hos Hinni pĂ„ trĂ€ning i Söderköping under tiden. Övernattade i Stockholm, Silja hos sin uppfödare i NorrtĂ€lje över natten, tillbaka till Stockholm, sedan vidare norrut igen pĂ„ morgonen. Det första vi gjorde var att fara med Mimmi till doktorn, eftersom hon fĂ„tt halsfuss. Sedan till WĂ„ngen pĂ„ avelsvisning. Vi gjorde Östersund pĂ„ kvĂ€llen, för hemfĂ€rd morgonen dĂ€rpĂ„. Ett nytt stopp i Stockholm, innan vi red lektion för Hinni, och körde resterande dryga fyra timmar hem. LĂ€mnade av hĂ€starna, och Leif, och körde vidare till SkeppargĂ„rden pĂ„ vĂ€stkusten, dĂ€r vi hĂ€mtade hem Draumsyn frĂ„n betĂ€ckning med Aegir.

SÄ var Imd nÄgra dar pÄ betÀckning pÄ Marklanda med Vaengur, innan vi lÀmnade henne till Hinni igen inför avelsvisning. Hon var dÀr bara nÄgra dar, för Hinni skadade tummen och kunde inte rida. DÄ körde vi henne till Heimir, som tyckte vi skulle vara nöjda med hennes tidigare visning. Sedan vart det för sent, eftersom det visade sig att hon var drÀktig. SÄ typiskt mig att klÀmma in en betÀckning mitt i alltihop!

För att inte tala om att jag blev sĂ„ besatt av Garris prestation, med guld i avel pĂ„ VM i Holland, att sĂ„ fort han kom hem till Danmark tog jag fĂ€rjan över med Vada och lilla Ófeig och lĂ€mnade dem dĂ€r nĂ„gra veckor. Hon tog sig direkt.

Tre fina hingstföl, med bara nÄgra veckors mellanrum, fick vi nÀsta Är. DÀr hade jag lite att pyssla med!

Phu! SĂ„ flöt det pĂ„ i Ă„ratal. Ganska bra gjort av mig var ju att hinna fĂ„ Imd klar för visning i juni -09, efter att ha avvant Funi pĂ„ vĂ„ren. Men det bara skulle gĂ„! Å de gjorde det, med rĂ„ge! Hon bara levererar, visningsresultat och föl, om vartannat. Fantastisk hĂ€st!