Det har inte blivit så mycket skrivet på sistone. Jag har blivit bombarderad med sms och mail från fack, arbetsförmedling och a-kassa, fruktansvärt stressande, och haft fullt upp med att söka jobb. Min egen laptop gav ju upp i början på sommaren, men Mimmi var snäll och lånade ut sin. Dock har hon inte officepaketet, så det blev lite omständigt att få till alla dokument jag behövde, då det saknades skrivprogram. Jag fick hjälp av Tobbe som sparade ner som pdf.filer på sin dator och skickade tillbaka, så jag kunde spara och bifoga. Därför fick jag inte iväg mina ansökningar för juli förrän första veckan i augusti och riskerar bli avstängd från a-kassa ytterligare 45 dagar – för att jag inte varit aktivt arbetssökande. Jag hade redan förklarat anledningen för en dam på AF, men den ena handen vet inte vad den andra gör på det stället. Hade inte tänkt köpa ny dator förrän jag har råd och något bra erbjudande dyker upp.

Men sökt jobb har jag gjort. Otroligt nog fanns det sju passande(?) tjänster, som jag anmälde intresse för redan i början av augusti. Den första blev jag kallad på intervju direkt. En toppentrevlig vårdcentral, med sån superhärlig personal. Där hade jag säkert kunnat stormtrivas. Det blev nog någon missuppfattning om datavana, eftersom datajournalen bara var i sin vagga när jag slutade som läkarsekreterare. Sedan dess har jag ju jobbat i fyra olika, varav de senaste ganska avancerade system. Så helt tappad är jag inte. En intervju till, en vecka senare, har jag varit på. En liten gemytlig vårdcentral på lagom avstånd, där man inte såg några hinder att introducera mig i deras nya journalsystem. Så helt oattraktiv verkar jag ju inte vara! 😳

Jag har kommit igång att rida Frodi, trots regn och rusk några veckor. Eftersom min dyra sadel är lite ömtålig har jag ridit med sadelöverdraget på. Jo, det skyddar sadeln väldigt bra, men halkigt värre är det med Fródis stora gångarter. Så jag skulle behöva en andrasadel, att ta till vid dåligt väder och att använda vid inridning av unghästar etc.

Jag har tidigare funderat på bomlös sadel, men har backat då de oftast blir för breda för mitt smala bäcken. Sammaledes för Mimmi. Vi är ju släkt. Nu har det kommit ut en ny modell, som ser ut att passa, rent tekniskt. Jag var precis på väg att beställa hem en när jag upptäckte att sensommarerbjudandet gått ut en vecka tidigare. De lovade mig dock rabatten om jag beställde inom ett par dar.

Under tiden hade jag hittat en likadan begagnad sadel till salu på nätet. Vi tog Fródi i släpet och åkte dit. Kvinnan hade köpt den begagnad, nästan oanvänd (förståeligt!), till sin dotter, som inte velat rida i den (förståeligt!). Det visade sig att det var (minst) 1cm extra padding tillagt i bossorna, så när jag kom upp i sadeln satt jag som på en studsboll. En väldigt skön sådan, eftersom jag sjönk djupt ner, som att sitta i en tempurmadrass. Det fanns ingen möjlighet att nå hästen vare sig med säte eller skänklar. Då, kom det plötsligt två enorma unghästar, ardenrar, dundrande. De gick på bete precis utanför padocken. Fródi är supersnäll, men blev ju taggad och svävade lite extra. Jag kan beskriva känslan som att sitta på en studsmatta när flera andra står och hoppar vid sidan om. Att jag inte blev avhoppad var ett under! Hoppa av, hoppa av, ropade Mimmi! Jag satt då med för långa stigläder och som vanligt för löst spänd sadelgjord, men insåg att det inte skulle gjort någon nämnvärd skillnad, så jag följde hennes uppmaning, och tackade nej till sadeln. Sedan åkte vi hem igen.

Det var synd att jag inte filmade er, utbrast Mimmi efteråt. Det var som en karikatyr med en svävande Frodi med höga lyft och halsen i vädret, och så du studsande på ryggen! 😂😂😂

Annars jagar vi mest flygfän, och sprayar citronella!