Eftersom Holly börjat arta sig väl och visat sig uppskatta bilturer har det blivit en del sådana denna vecka. Jag fick sällskap till Kristianstad och kunde äntligen hämta ut mina flaskor med linsvätska på Smarteyes. Nu var den helt slut i skåpet så jag har inte kunnat använda mina linser på någon vecka och jag trivs verkligen inte i glasögon.

Dagen efter vallade jag Holly i Hässleholm medan mamman var hos frissan. Två timmar går snabbt när man maxar parkeringen. Holly gillar även att åka vagn! 👍

Idag gjorde vi en utflykt upp till Alvesta och hälsade på gammelfarmor Ruth. Morfars bror Christer var där, så det blev rena släktträffen, när vi sedan åkte vidare till gammelmormor Siw. Hollys mormoster Cina var inte hemma, men hade lämnat ett paket till Holly. Det var en sommarklänning med tillhörande solhatt, som vi genast måste prova.

Holly var mycket nöjd! Ovanpå denna stass passade mormorsmors stickade kofta med tillhörande sockar perfekt!

Jag undrade om mamma hade sett ett porträtt jag tecknat av pappa när jag var liten, och konstigt nog hade hon precis hittat en bunt med papper och foton, som hon plockade fram. Jag började genast rabbla namnen på alla på fotot av pappas släkt. Även min farfar och farmors släkt, kände jag genast igen, och kunde namnen, Salmon och Britta, fastän vi troligtvis aldrig träffats. Jag var inte ens född när fotot togs, och farmor och farfar dog när jag var liten. Men antagligen minns jag dem från foton jag sett hemma hos dem som barn. Mycket märkligt med minnen från barndomen.

Sedan plockade hon fram fotot på min mormors far Oskar, som jag faktiskt träffat, senast på hans 90-årsdag. Då fick jag välja en snusdosa som han tillverkat i näver. Han hade långa rader av snusdosor i snickarboden. Nu står den i mitt köksfönster.

Mormors far Oskar när han spelar på sin käpp!

Där fanns en massa roliga kort från från förr i högen. Samt en del teckningar som jag inte sett på en herrans massa år. Där var en fin teckning av ett luciatåg, som min syster ritat på en bit kartong. Vände man på den såg man att jag inte velat vara sämre, utan gjort ett eget luciatåg på baksidan. Kanske inte lika fint, men bra gjort av en fyraåring, får jag väl tillstå.

Vad kycklingarna och hårdrockaren gör i luciatåget har jag ingen aning om. De var inte med i systerns.

Så hade jag tydligen tecknat av pappa redan tidigare. Det är inte den riktiga, för den jag minns har jag för mig är väldigt porträttlik, men den är och förblir tydligen borta.

Lars Bengtssons profilbild. Känns han igen?