Midsommarafton Ă€r en dag som alla andra pĂ„ seminstation. VeterinĂ€ren stod beredd nĂ€r jag lastade ur Ófeig. Hon kollades bĂ„de i mĂ„ndags och onsdags morgon och inseminerades bĂ„da kvĂ€llarna. Det blev nĂ„gra körningar fram och tillbaka, men förhoppningsvis blir det inte sĂ„ mĂ„nga fler. Ägget har nu gĂ„tt, sĂ„ brunsten Ă€r över för denna gĂ„ng, och hoppas hoppas att hon Ă€r drĂ€ktig. Den 12/7 blir det drĂ€ktighetskoll.

I onsdags ringde Åsa att Óska var konstaterad drĂ€ktig, sĂ„ vi var uppe och hĂ€mtade henne igĂ„r. Det tog hela dagen, men som vĂ€l var var det inte lĂ€ngre lika varmt, bara 25°. 😅 Allting Ă€r relativt! Óska hade totalt Ă€ndrat beteende, berĂ€ttade Åsa, sĂ„ hon var helt sĂ€ker redan innan kollen att hon skulle vara drĂ€ktig. Haha, jag som tĂ€nkt att hon var nog cool dĂ€ruppe i vĂ€rmen. Men, hon var minsann sitt vanliga jag nĂ€r vi hĂ€mtade. BrĂ„ttom brĂ„ttom! Nu har vi Ă€ntligen alla hĂ€starna pĂ„ plats i sina hagar.

Man blir ganska trött av att kuska fram med hĂ€sttransport pĂ„ vĂ€garna timme efter timme. I onsdags kvĂ€ll, nĂ€r Sverige spelade mot Polen, kastade jag mig ivĂ€g igen, strax efter att jag lastat av Ófeig, för att hinna handla medans folk var upptagna av matchen. Jag var nĂ€stan framme i BjĂ€rnum nĂ€r jag upptĂ€ckte att jag glömt koppla av transporten. Stön! Tur jag klarade mig genom grindstolparna!

PÄ midsommaraftons kvÀll började jag Àntligen landa. Med potatisen pÄ spisen och Tobbe vid grillen och en nybadad bebis i knÀet. Det var minsann första badet, efter att naveln lÀkt, och första gÄngen i klÀnning, pÄ sjÀlvaste midsommarafton. Det mÄste ju förevigas.

Holly 3 veckor