Det tog nästan två veckor innan poletten ramlade ner och jag kunde börja njuta av ”semestern”, som jag kallar min ledighet. Det känns lättare att ta till sig. Nu har halva semestern passerat, med sol och värme, lata dagar, såväl som välfyllda dagar fullsmockade med aktiviteter. Det tar tid att komma ifatt, men könns så otroligt skönt med varje projekt som är i hamn. Nu har Holly kommit till världen. Förstod i efterhand att till och med Leif gått på helspänn. Lisa är parad (dock med tveksamt resultat), men hoppet är det sista som överger. Óskadis är lämnad i Norrköping, nu inseminerad med Kveikur, med dräktighetskoll nästa vecka. Ófeig är på gång i brunst med planerat föl efter Sörli frá Skaneyland. Jag var och kollade henne på seminstation i Fjälkinge igår och där fanns två fina ägg på gång. Jag sprutar igång henne idag så blir det ny koll på måndag.

Alla de stora projekten är nu utanför min kontroll och det känns skönt. Jag har börjat rida Fródi igen. Jag börjar alltid med att rida igenom hästen på gårdsplan. Han var inte jätteglad över det, men det gör inget. Jag behöver ha en vuxen vältränad häst att rida regelbundet för att min kropp ska fungera. Det gäller att inte tappa formen när man är i min ålder. 😂 Leif tycker faktiskt jag ska börja styrketräna igen. Är nog ingen dum idé. Andvari är fortfarande väldigt tunn, så han får äta upp sig innan vi sätter igång honom på allvar. Ingen mask har han i alla fall.

I förgår röjde ”vi” ridvägarna i hägnet. Gräset växer så det knakar, trots att lövträden börjar växa sig stora. Körsbärsträden har blommat över och har mängder med fågelbär och all grönska doftar fantastiskt. Leif gick före med röjsågen, och Ellen och jag knatade efter bärandes på bensindunk och linor. Ellen hade gräsfläckar över hela benen och var nöjd med sin uppgift som kontrollansvarig. Ingen räv i grytet! Leif tackade oss för ”hjälpen”!

Lite kul måste man ha! 😂