Det blev ju en oväntad start på min sommarsemester. Solen flödade in genom rutan. Det var ju lördag morgon, så ingen klocka hade ringt och jag var helt lost på tiden. Så kom jag på att jag bett Leif fixa djuren, så jag skulle få sovmorgon, och det visade sig att klockan var nästan halv nio. Skön känsla med fint väder efter allt regnande. Bra för Mimmi och Tobbes nysådda gräsmatta. Det börjar redan lysa lite svagt grönt på håll. Det skar i hjärtat när slamtömmaren i onsdags rent sonika klafsade ut, rakt över det nysådda i värsta hällregnet, fram och tillbaka gång på gång. Han sjönk ner till anklarna på sina ställen. Trodde aldrig han skulle bli färdig. Så snart det torkat upp fick Tobbe laga, och nu gror fröna vackert ljusgrönt och skirt. Tänk vad de slet med sådden mellan skurarna, välten kladdade igen och Mimmi höggravid. Vi var iväg och parade Lisa och kunde inte hjälpa till. Mimmi var beräknad till igår, så nu är risken för för tidig födsel över. Jag tror det blir på mors dag. 😇

Nu svävade jag visst ut. Jag tänkte ju berätta om den otippade morgonutflykten. Leif kom infarande precis när jag kom ur badrummet och berättade att vi hade fått in en älg i hägnet. Hela jaktgänget höll på att samlas och jag blev anmodad att ta position framför stora stenen på hygget med 180° utsikt över skogskanten, skjutbanan och infarten till hägnet. Där stod jag i morgonsolen när drevkedjan och hunden vallade bort älgen. Fyra korpar cirkulerade kraxande över grantopparna och tyckte väl vi störde friden, vinden rasslade i asparnas nyutslagna bladverk och fåglarna sjöng. Grannflickan red förbi i skritt vägen fram. En traktor kom körande. Några skott i fjärran, men det måste vara från en annan skjutbana, för inte hade de väl skjutit älgen. 🙊 Sedan hände inget mer på en halvtimme, innan telefonen ringde och jag fick veta älgen tagit en annan väg ut ur hägnet. Det blir till att lappa och laga. Så var det slut på älgjakt för denna gång!

Óska’ -vår tama älg

Jag fick äta min frukost i lugn och ro tillsammans med min trogna jobbarkompis, som nu även hon är en före detting. En gårdshund har vi ju redan i Maja. Får väl satsa på allround fågelhund då. Därefter mockade jag boxarna och kom på att jag glömt tömma hästtransporten efter vi lämnat iväg Óskadis. Döm om min förvåning, när jag belamrad med skottkärra och grep öppnar dörrarna och finner den helt ren. Hon har inte rört sig ur fläcken på hela resan upp till Norrköping! RRRRumsren!?

Inte minsta klutt att mocka! 😳