NĂ€r det nu Ă€ndĂ„ skulle bli vinter fĂ„r jag vĂ€l Ă€ndĂ„ sĂ€ga att den kunde inte kommit lĂ€gligare. Det Ă€r ju toppen med snö nĂ€r man har en nyopererad hund. Nya tĂ€cket kommer vĂ€l till anvĂ€ndning vid lĂ„ngpromenaderna, nu nĂ€r vi Ă€ndĂ„ inte kan dra. Även toppen att det var precis nu Frodi passade pĂ„ att fĂ„ en broddspark pĂ„ ena frambenet av sin bĂ€sta kompis. Det blev bara en reva under carpus, i all vĂ€nskaplighet, och inte speciellt djup. Men halva benet var nerblodat och i snön sĂ„g det ut som vi slaktat tuppen, efter vi tvĂ€ttat rent. Nu har vi ju ingen tupp, sĂ„ ingen fara med det.

Vi hade en fasantupp som vĂ€ckte oss om morgnarna nĂ€r vi precis flyttat ner hit frĂ„n SmĂ„land (och vintrarna) för snart arton Ă„r sedan. Men han försvann. Kanske var det han som flyttade nerĂ„t byn, för dĂ€r blev en fasantupp pĂ„körd lite senare (Bara en parentes 😄). Frodi mĂ„r i alla fall bra, och Ă€ven kompisen. Skönt Ă€ndĂ„ att man kan ha dem ihop och att de Ă€r sĂ„na vĂ€nner. Inte alltid sĂ„ lĂ€tt med hingstar och vĂ€nner. Han har en vĂ€n till, Gimli, men vi Ă€r inte sĂ€kra pĂ„ att det Ă€r ömsesidigt, dĂ„ Gimli tycker han Ă€r vĂ€l pĂ„flugen.

Gimli gillar Ófeig bĂ€ttre. Fast det Ă€r nog inte heller ömsesidigt, dĂ„ hon hugger i luften efter honom nĂ€r vi rider bredvid varandra. En riktig surkĂ€rring Ă€r hon allt.

Idag hittade vi en ny ridvÀg, eller rÀttare sagt en gammal stig, som vi red pÄ förr, som nu blivit en skogsvÀg. Vi kom pÄ att vi bott hÀr pÄ gÄrden nÀstan exakt lika lÀnge som vi bodde pÄ det andra GÄvetorp, i vÄrt nybygge utanför Alvesta. I arton Är, för arton Är sedan.

NÄgra Är gammal bild, ser jag pÄ omÄlade altanrÀcket, och vi har betydligt mer snö nu, för tredje gÄngen pÄ en mÄnad.