Snön har vräkt ner ett par dagar. Vi hann bara uttrycka hur skönt det var att snön från förra snöovädret regnat bort under natten och planerat för ridning till helgen, så blev det fullständigt snökaos under gårdagen. Hästarna var som nerisade snögubbar och åt gladeligen sitt hö inne i lösdriften. Bara Óskadis som var lite obekväm med att vi inte följde de vanliga rutinerna. Hon är då verkligen ingen passiv hanterare, utan sprang runt och provade allas hötussar, vilken matplats som var bäst. Tur hon är snäll! Bara lite bossig, men lätt förlåten.

Idag kom det utlovade vackra vädret. Det var fantastiskt! Åh, vad man längtat efter solen och ljuset. Sedan blir något märkligt lugn av snön. Alla ljud dämpas och allt blir mjukt och långsamt rogivande.

Synd jag hade bokat tid hos Pelle i Vesslarp just idag. Men det var ju tvunget. Jag tror det är femte gången på några månader vi åkt för att tömma Ellens analsäckar. De sitter så djupt att de inte tömmer sig själva förrän de är jättestora och hon är väldigt bekymrad och irriterad när de läcker. Stackarn! En riktig luktis. Nu tyckte Pelle vi måste ta bort dem, så vi har bokat in en operationstid i slutet av månaden. Huh! Som väl var hade de hunnit få vägarna plogade, så det var nog vår väg till samhället som var värst.

På hemvägen körde jag om vår Ica-affär, Olof Nils, och hämtade ut hundbäddsöverdragen, som jag beställde i lördags av Afterdog.com. Anders skulle då beställa hem mina matchande färger på polyesterfleese, sy två överdrag, skicka, och de var framme idag, Torsdag. Heelt otroligt! Kan berätta de var poppis! Maja parkerade i den antikgröna som matchar med lister och trappa, och Ellen i den valnötsfärgade i Leifs tv-rum med trägolv och trämöbler i olika träslag.

Jag handlade med mig en räkmacka och slog upp ett glas rosé (från Tobbes samling), som jag intar i sängen efter hästarna fått sitt. Mmmm 😋