Måndag var vanlig jobbedag, efter en lång julledighet, då både Mimmi och jag tog semester i mellandagarna. Jag hade telefon och den gick varm, minst sagt. Sista samtalet avslutade jag en halvtimme efter stängning. Phu!Det passade mig därför alldeles förträffligt med trettonhelg tisdag/onsdag.

Vi hade jaktgäster från Österlen trettondagsafton och Lisa skötte sig med den äran och det fälldes två rådjur för henne.

Jag körde en runda på kickbiken med Ellen. Det var fruset i backen och vinden blåste kall så ögonen tårades. Plötsligt, där grusvägen var som allra smalast med fårstaket på båda sidor, dök det plötsligt upp en hel skock, inte får men väl äldre människor, som var ute på finpromenad. De var fyra, fem stycken och tog upp halva grusvägen. Jag fick bestämma mig snabbt som ögat, om jag skulle hala in Ellen att gå vid sidan om mig, och komma precis bredvid finfolket som hejade och skrattade, eller låta henne fortsätta dra 3m framför mig. Jag bromsade, medan Ellen drog som besatt. Hon ignorerade folksamlingen totalt, precis som hon gör med hästar, och bara swishade rakt förbi, som att de inte fanns. Jag, som ändå var beredd att ingripa, blev helt förundrad och imponerad av min duktiga hund, som går in för sin uppgift med liv och lust. Ellen har nu sin nya Dragråttansele, där jag har lite bättre kontroll på henne även i sidled. Den förra har hon växt ur, så den sålde jag på en säljsajt, igår faktiskt. Det kom en ung tjej åkandes, hämtade och swishade.

Flera par boots och kängor har också blivit sålda av Sellpy i veckan, till ett högre pris än jag tänkt mig. Men, det är Sellpy som värderar, så man slipper fundera. Bara att tacka och ta emot.

På kvällen red jag nyskodda Andvari, bara några varv på gårdsplan. Han var tunn, hungrig och grinig och gick skitdåligt, men slapp inte undan och då var det ändå ok.

På natten kom snön. I mängder. väderprognosen sa att den kommer att stanna över veckoslutet, minst, eftersom det ska bli kallare. Skönt med lite ljus och slippa lergeggan. Men detta var ju inte vad vi räknat med när vi skodde hästarna vid jul. Lite klantigt att inte brodda. Vi kan ju inte riskera några fläkningsskador, så det var bara att sätta igång. Jag hade turligt nog 16 helt nya brodd i en plastpåse och de räckte till två. Andvari stod som ett ljus medans vi rensade och skruvade. Gimli fick också. Sedan hade jag två burkar med halvrostiga nästan oanvända som vi fixade till med 5-56 till Frodi och Ófeig. Känns så bra!

Jag hade kommit ihåg att fixa matbeställning i tid till imorgon, så medans jag höll på med att komplettera ringde Mimmi och undrade om jag behövde något på Clas Ohlssons. Så där fick jag äntligen mina glödlampor jag letat efter. Samtidigt plingade det i mobilen, från en tjej som ville köpa min säkerhetssele till Artfex-buren och swishade direkt.

Så var det slut på jul & nyår, samt även trettonhelgen swishade förbi. Tur det bara är två jobbedagar innan helgen, så man får vila upp sig!

Ovant med snö! ⛄️