Hela Äret har varit annorlunda. En mycket annorlunda sak var ju att en arbetskompis blev sjuk. Hon som aldrig nÄgonsin varit sjukledig vart riktigt ordentligt sjuk alldeles i början pÄ Äret och borta frÄn jobbet tills lÀkarna vÀgrade sjukskriva lÀngre. Sedan började pandemin, sakta men sÀkert, sprida sig bland befolkningen, land och rike runt. Man fick höra de mest underliga hittepÄhistorier, om att det bara smittade vid symtomdebut och bara man tvÀttade sig om hÀnderna skulle det gÄ bra. En kollega hade varit pÄ skidsemester i ett av de mest drabbade omrÄdena, men vi fick inget veta. En annan fick inte stanna hemma frÄn jobbet efter Cruftsresa i mars, förrÀn hon sjÀlv visade sig vara sjuk. FolkhÀlsomyndigheten fegade och gamblade med folks liv och hÀlsa. Nu har drygt Ättatusen liv gÄtt tillspillo bara i Sverige och mÄngdubbelt flera smittspridare och insjuknade. Man fÄr vara glad om man överlever tills det kommer vaccin sÄ det rÀcker.

Efter mÄnga om och men fick vi jobba hemifrÄn, och bara umgÄs inom familjen, men mÄste beblanda oss med frÀmlingar, nÀr det kommer nyanstÀllda. Man Àr bara en bricka i spelet.

Vi har handlat via nĂ€tet hela Ă„ret, sĂ„ lĂ„ngt hĂ€mttiderna rĂ€cker. Det senaste, efter att andra vĂ„gen nĂ„tt över alla grĂ€nser, vilken statsministern helt missat skulle komma, sitter man kvar i bilen vid ilastning. Vi fick all julmat vi behövde, och alla paket och julklappar pĂ„ posten. Mycket sprit har det gĂ„tt Ă„t, mest pĂ„ hĂ€nderna. Den största risk vi tagit Ă€r nĂ€r vi hĂ€mtat ut dem i affĂ€ren, men man fĂ„r hĂ„lla andan nĂ€r man möts och pĂ„ köpet tror jag man lĂ€rt in mĂ„nga andra goda vanor. Även de som inte har djur har fĂ„tt lĂ€ra sig tvĂ€tta sig om hĂ€nderna ofta.

Barnbarnen i norr brukar ju fĂ„ sina julklappar och födelsedagspresenter pĂ„ posten, sĂ„ Ă€ven i Ă„r. SĂ„ ses vi pĂ„ FaceTime efter paketöppningen. Jag tror de blev nöjda och glada. PĂ„ frĂ„gan inför jul om vad hon önskade sig sa Elin, att hon inte kunde önska sig nĂ„got för dĂ„ blir det ju ingen överraskning. Liknande moster Mimmis svar pĂ„ samma frĂ„ga nĂ€r hon var liten, att hon önskade sig det hon fĂ„r. AnsprĂ„kslösa barn, men det brukar Ă€ndra sig med tiden. Sedan stĂ„r det ”En egen hĂ€st” överst pĂ„ alla önskelistor. Å dĂ„ fĂ„r de ju det. 😁 Jag hade ju önskar mig en höstjaktsresa upp med Ellen i Ă„r, men det fĂ„r vi ta igen nĂ€sta Ă„r efter vaccinering.

Jag har fĂ„tt trösta mig med mina egna julklappar. En ryggsĂ€ck för kommande jakter, nĂ„gra nya jobbarbyxor, ett par nya kĂ€ngor och ett par ringar till hĂ„len som höll pĂ„ att vĂ€xa igen efter att fingrarna vĂ€grar sĂ€tta i och ur de gamla. Jag lĂ„tsas de Ă€r frĂ„n Leif! 😉

TvĂ„ minihuggies av Ă„teranvĂ€nt guld. Det frĂ€mre Ă€r ett mor/dottersmycke frĂ„n en guldsmedja pĂ„ Island. En ⭐&💕

Ellen fick ju en ny sele innan jul och ett midjebÀlte att förankra mig i. En investering i framtida hÀlsa, som vi anvÀnder varje dag. För att vi ska slippa göra uppehÄll nÀr kylan sÀtter in, som idag pÄ juldagen, fick hon ett tjejtÀcke i julklapp. Maja har sÄ mycket pÀls sÄ hon klarar sig med det gamla lila, hon fÄtt av Miranda.

Hon blev sĂ„ glad att hon viftade bĂ„de fram och bak! đŸ€Ș

Julafton firade vi hos Mimmi och Tobbe i nya huset. Annorlunda bara det! Lugnt och skönt efter inflytt och alla stressande förberedelser. Inget överdÄd av julmat och klappar, utan bara det viktigaste, Jansson, Knutsson, skinka, köttbullar (mm.), julmust och nubbe!

SĂ„ himla fint!

Sedan tittade vi pÄ alla obligatoriska tv-bidragen. Tomten Àr far till alla barnen, har ju blivit en klassiker. Den sÄg ju Mimmi alla redan pÄ julavslutningen i 3:an i stora aulan för lÄg- och mellanstadiet. Jag vet inte vad de tÀnkte pÄ, men kanske inte direkt nÄgon barnfilm. Men som vanligt med vuxna som har noll koll. Eller kanske de ville visa olika familjekonstellationer. Det var ju tjugo Är sedan nu. En annorlunda jul det ocksÄ.

Husesyn