… fallerallera! När julen kommer ska varenda unge vara glad! 🎶

Jag sa till Mimmi att, nu har fällan slagit igen, igen. Så det är en mus kvar i sadelkammaren i alla fall! Vi har haft en kamp mot mössen hela hösten och plockat minst tio feta möss ur fällan. Sadlarna och de mest dyrbara persedlarna har vi fått förvara inomhus, eftersom de blivit smakade på innan vi insåg intrånget. Två fällor med nougat har varit laddade ständigt. Nu trodde vi att vi var befriade, men. Så kikade jag närmare, och där satt en liten stackare, som inte får fira jul igen. Att de aldrig kan lyssna på sin mamma!

Alltså är det mest bra och ha-saker kvar i sadelkammaren. Fiskarssaxar är säkert jättebra, men de går inte att klippa med. Men det finns ju många andra användningsområden, har jag förstått. Peta ner nagelband, öppna paket, spånbalar mm. Så kan man ha en i fickan när man smyger på tjuvar och banditer i skogen.

På torsdagskvällen hade jag lovat bort mig att hämta upp och leverera nyinköpta soffan till nya boendet. Det var mörkt som i graven och regnet skvalade ner, såsom det gjort hela dagen, och alla dagar före det. Vägen, ängen och uppfarten var rena leråkern. Så kom de en vorsteh springande vägen fram i mörkret framför bilen. Att folk inte kan hålla reda på sina hundar!!! Hon var dock fullt utstyrd i blinkande julgransmundering. När jag la mig på signalhornet blev hon inkallad och försvann, så jag kunde fortsätta backa uppför uppfarten, och stanna perfekt framför huset för urlastning. Det fick de allt klara själva. Men jag är en jäkel på att backa med släp, måste jag säga! Om ingen annan gör det. 😇

En kväll efter jobbet ordnade vi AW på teams med tack och adjöföreställning för Kalle, som slutar vid årsskiftet. Sorgligt, men sant! Men han han har valt att följa sina drömmar. Vi önskar honom all lycka med det! ✨

En annan kväll for vi iväg och inhandlade vår skinka, innan den tog slut. Evenellt! 😉 Så nu är julen räddad! Men först ska det jobbas in i det sista. Så i år blir det inget städat. Med flytt, 9 hästar att sköta och fodra, nån ridning är inte att tänka på, fyra hundar att motionera och sedan fem timmars övertidsarbete på det hinns inget extra. Maten får fixas på julafton. Men det blir nog jul i alla fall.

Så var de flytt på lördagen. Tre fulla hästsläp vart det. Jag passade släpet och andra bar grejor.

Så kom Tobbes föräldrar så lägligt och hjälpte till att lasta in i nya huset efter husesyn!

Å vi fick en julblomma av Mona & Rolf!