VÀlden Àr full av okunniga lÀkare, eller lekmÀn. De som leker med mÀnniskor, eller medicinmÀn, som skriver ut medicin mot symtom, och medicin för biverkningar av medicinen, som lÀkemedelsföretagen som sponsrar dem tagit fram. Ingen av dessa doktorer som jag mött under hela min levnadstid har förstÄtt vad som Àr mitt huvudsakliga problem, alltsÄ vad som orsakar min vÀrk. Jag har ÀndÄ pÄtalat gÄng pÄ gÄng, frÄn det jag var barn, att jag utan anledning haft vÀrk i mina benhinnor, svÄrt att skriva för hand, dÄ jag fick vÀrk i handlederna av belastningen, ont i korsryggen nÀr jag stod still och hemsk vÀrk av att sitta upprÀtt. Statiskt sittande eller stÄende Àr en omöjlighet, och har alltid varit. Jag mÄste stötta upp ryggraden för att hÄlla mig kvar i samma stÀllning en lÀngre stund, utan vilande i liggande emellan. Jag har visat var det gör mest ont, gÄtt pÄ smÀrtutredning/-rehab i 16 veckor, blivit friförklarad frÄn fibromyalgi, fÄtt diagnosticerat myofasciellt smÀrtsyndrom, men eftersom det inte Àr varken muskler, leder eller ledband som Àr problemet fattar ingen. Mer Àn Thomas, MÄrten, Ulrica och förstÄs Catta.

HÀrom dagen gjorde en bekant mig uppmÀrksam pÄ fascians funktion i kroppen och vilken okunskap som rÄder kring denna mekanism, som omger celler, muskler benhinnor, och hÄller ihop alla kroppens viktiga, sÄvÀl smÄ som stora, delar och organ. Att fascian för bort slaggprodukter ur kroppen och Àr en av kroppens mest kÀnselrika organ med massor av nervtrÄdar. Det Àr fascian som hÄller ihop allt och hÄller oss upprÀtta. Undrar om jag uppfattat det rÀtt, men allt föll pÄ plats. Jag har problem med min fascia/bindvÀv. Dess funktion att föra bort slaggprodukter fungerar inte som den ska, utan att jag Àter en massa tillskott av svavel eller fÄr olika behandlingar. Den orkar inte hÄlla upp min kropp statiskt. En doktor tog ett blodprov, som jag sjÀlv bett om, och konstaterade att jag inte har nÄgon bindvÀvssjukdom (EDS). Specialister vet att det krÀvs mer Àn sÄ för att konstatera eller utesluta, samt att det finns flera varianter av bindvÀvssjukdomar. Det Àr samma som bristen av kunskap i Sverige i funtionsmedicin och det hormonella systemet.

Detta Ă€r vĂ€l anledning nog att jag har lite dĂ„lig respekt för vissa yrkesgrupper, vilka jag nog nĂ€mnt tidigare. SĂ„ pĂ„ frĂ„gan varför jag inte söker lĂ€karvĂ„rd hĂ€nvisar jag till ovanstĂ„ende…