Det magiska ordet. Det som de allra flesta sätter högst på listan över vad som krävs för ett fungerande förhållande.

Jag är partipolitiskt oberoende. Jag väljer oftast inte sida i konflikter. De flesta vågar inte stå för vad de tycker, utan att ha minst en sympatisör vid sin sida. Någon annan som för talan, eller hejar på när man yttrar sig. Ensam är inte stark, men jag ställer upp för mig själv. Jag är väl en ensamvarg. Kanske för att jag inte känner tillit. Inte till någon.

Trots detta kan jag bjuda på mig själv, blotta mig både fysiskt och psykiskt. Därför att jag har inga skrupler. Vem bryr sig, om hur jag ser ut, eller hur jag känner? Just därför händer det ibland att det hoppar grodor ur min mun. Ibland är jag alltför rak och säger saker, som jag står för, men till fel personer. Men man lär sig vilka man kan lita på. Ett brustet förtroende varar för alltid. Jag är inte långsint, men jag gör aldrig samma misstag två gånger. Jag har gjort tanklösa saker, som jag ångrar, som jag inte kan göra ogjort och jag begär inte att bli förlåten. Man får stå sitt kast. Jag respekterar människor som är krassa och ärliga och står för sina värderingar, så länge de inte är elaka eller gaddar ihop sig. Människor är rädda för ensamhet och utanförskap. Man får ha förståelse för det,

Jag har en massa ”hemligheter”, skelett i garderoben, som jag inte kan dela med mig, eftersom de inte är mina. De blir fler och fler och ibland känns det som att de vill ramla ut. Ibland skulle man behöva någon, som man inte känner, att berätta för. Någon som inte är sensationslysten. Men det kan man inte begära av någon, för det är det hela samhället går ut på idag. Att dela med sig av sensationer, och alla är sig själv närmast!