SÄ kom dagen, eller dan före dan, som skulle blivit Ellens och min jaktprovsdebut pÄ fÀltprov. Om inte om hade varit. Lisa satte igÄng att löpa i mÄndags och, som ett brev pÄ posten (fast istÀllet för en veckas leverans), satte Ellen igÄng dagen efter. Löptikar Àr sÄklart inte vÀlkomna, Àven om jag hört att man kan söka dispens. Vi hade ju Àven anmÀlt till prova pÄ-prov som idag, och fick efter ett första avslag veta att vi kunde fÄ slÀppa i par med annan tik. Men dÄ hade jag redan insjuknat med halsont och feber, sÄ det hade ju skitit sig i vilket fall!

Det var mycket pĂ„ gĂ„ng denna helgen, som jag valde mellan. Jag hade funderingar pĂ„ Kalles canicrossevent pĂ„ Hovdala pĂ„ söndag, men det blev fullt direkt. SĂ„ hade jag velat vara med pĂ„ Vignir-kursen hos Mona och Malin, samma dag, och blev uppsatt som reserv, ifall ifall. Nu Ă€r ju inte Ófeig riktigt fĂ€rdig för kurs Ă€n, men fĂ„r hoppas det blir fler gĂ„nger. Jaktdebutantprovet fick det bli som prio ett. Och se, nu slapp jag fundera!

Lisa skulle ju paras pÄ detta löpet, men ingen hade vÀl trott (eller önskat) att hon skulle sÀtta igÄng och löpa precis inför jaktsÀsongen. Speciellt som det var ett Är mellan de förra. Nu fÄr det vÀnta tills vÄren.

SĂ„ planerar jag en fölung pĂ„ Óskadis. DĂ€rför letar jag nu efter en hingst med likartade gĂ„ngarter och rĂ€tt förtjĂ€nster att vĂ€ga upp hennes brister.

Jag var pÄ avelmöte i Flyinge, en sen kvÀll efter jobbet, dÀr Heimir höll ett mycket bra föredrag om avelsvisning, de nya bedömningsgrunderna och Àndrade blupen. Det var mycket intressant och givande, och fastÀn vi hade lov att stÀlla frÄgor kÀnde jag mig till slut nödsakad att be om ursÀkt för alla mina inlÀgg. Som vÀl var visade sig församlingen, och Heimir, vara tacksamma för det och att fÄ svaren pÄ alla mina frÄgor.

NÄgra brandvÀggar

Mimmi har lovat hjĂ€lpa mig igĂ„ng med en ny hemsida, sĂ„ enkel att jag kan sköta den sjĂ€lv. Undrar om det existerar sĂ„ enkla. 😂 Den nuvarande skötte Emma pĂ„ sin Mac och hon har lovat uppdatera en sista gĂ„ng, sĂ„ att i alla fall alla ”VĂ„ra hĂ€star” finns med. 😄

VĂ„ra hundar -Amos