Då var de dax igen. Pinne i gommen på Imd, för fjärde eller möjligen femte gången. Vi kollar henne då och då och det har väl klarat sig nästan ett år sedan senast. Men i torsdags märkte vi att hon tuggade avigt. Fram med grimma och ficklampa, åh där satt den rackarn, fastkilad. En mjuk böjlig sak med barken kvar, så troligen nyligen ditkommen. Distriktarn Rebecka kom morgonen efter och fixade bort den. Därefter fick Imd stå kvar i stallet och kvickna till, med sällskap av Oska.

När jag släppte ut dem i hagen igen upptäckte jag något märkligt. Båda övertrådarna på varsin sida stensatta diket var nerrivna. Undertråden var hel. 🤔 Vem kan ha åstadkommit detta? Jag fann stora spår snett igenom obetade hagen, rakt mot hästarnas vattentunna. Kom på att Leif berättade att Tekla och Ófeig rymt ur hagen på morgonen. Han och Maja vallade dem till en gräsplätt, så fick hon vakta där medans han lagade tråden. Gråben har härjat i trakten och är starkt misstänkt. Men vargar hoppar inte gärna! Älg tror jag inte och det är ingen rådjurspassage där. De skrämmer dessutom inte mina hästar ur hagen. Ett lodjur månde!?

Vem har denna vägen vandrat?

Så for vi på Änghagas unghästmönstring på Helgagården. Jag fick med mig både Leif och Mimmi, ifall ifall det skulle bli problem att lasta. Men icke sa Nicke. Leffe klev på galant som aldrig det. Visningen gick nu inte så bra som jag hoppats. Leffe har tjockat på sig dessa månader när han inte haft Lillebror att leka med. Benen har blivit korta och den långa slanka halsen kort och tjock. Vojne vojne, nu åker kulorna! 😱 Lika så bra! Inte ville han röra sig heller, mer än lite nödtorftig trav och galopp, trots viftande smällande spön med diverse tingel tangel. Han gav oss fingret helt enkelt. Han är inte så lättstressad denne man. Hela vägen tillbaka till transporten bjöd han på fin tölt.🙄

Leffe och jag

Förra helgen var Ellen och jag på kurs i fågeltagning. Det var två intensiva dagar och till slut trillade polletten ner! Matten vart så till sig att hon väl hemma testade av lydnaden med diverse störningar och vart så imponerad att hon dristade sig till att anmäla till klubbens prova på prov sista helgen i september. När det sedan var sista anmälningsdag för debutantprovet söndagen efter, var ingen tid att förlora. Den slank med. Vi har ju drygt två veckor på oss att träna på fram tills dess! 🤪 Nåja, friskt vågat är hälften vunnet. Idag blev vi erbjudna att komma med på träning på söndag hos Louise och Christo! Såklart vi kommer!