I lördags morse lĂ€t Leif meddela att han försovit sig. Jag tĂ€nkte pĂ„tala att det var lördag, men ivĂ€g for han, med traktor och slĂ€p, sĂ„ det var vĂ€l i sin ordning. Det lĂ„g en kuslig stillhet över gĂ„rden nĂ€r han lĂ€mnat. Klockan nĂ€rmade sig halv nio, men alla hundarna sov. Deras matskĂ„lar stod kvar pĂ„ bĂ€nken, men ingen verkade varken nödig eller hungrig, sĂ„ jag började med att rasta och servera maten innan jag gick ut till hĂ€starna. Inte heller dĂ€r var det nĂ„gon brĂ„dska. Ófeig och Tekla Ă€r instĂ€ngda i fĂ€gatan utanför lösdriften över natten och Tekla brukar alltid göra en rivstart ut i hagen, sĂ„ fort jag öppnar upp eltrĂ„den. Men inte denna gĂ„ngen. De gick bort till grindhĂ„let, dĂ€r vĂ€nde de och gick tillbaka igen! 😳 NĂ€r jag försökte visa att det var öppet stĂ€llde de sig och lukta pĂ„ mig. Sedan gick de sakta ivĂ€g och stĂ€llde sig och smakade lite hĂ€r och dĂ€r pĂ„ grĂ€set. Jag fattade ingenting. Men atmosfĂ€ren var mĂ€rklig, kusligt tyst, som lugnet före stormen. Men det kom ingen storm! En konstigt helg var det och fastĂ€n jag fĂ„tt en del gjort kĂ€nner jag mig nĂ€stan utvilad! đŸ€”

NÀr jag fÄtt i mig frukosten satte jag igÄng med den pedikyr och manikyr i form av att lacka naglar, som jag tÀnkt skulle inleda min semester. Men bÀttre sent Àn aldrig!

NymÄlat!

Nu börjar det Àven nÀrma sig sluttampen av husmÄlningen. Allting Àr vitt vitt vitt. Aa aa allting Àr viddeviddevitt!

Vi firade Leifs bemĂ€rkelsedag, lite försenat, pĂ„ lördagseftermiddagen med hans gratistĂ„rta frĂ„n Maxi. Han fick en famous grouse (inte en oplockad gĂ„s, som vĂ€l var 😉) av blivande grannarna. 😋 Denna fina termos, med Ă€nnu finare muggar, kom pĂ„ posten frĂ„n familjen Sjödin i Älandsbro. TyvĂ€rr för fin att anvĂ€ndas, enligt Leif, sĂ„ den hamnade pĂ„ hedersplatsen bland hans prydnadssaker.

Han har lovat jag ska fĂ„ lĂ„na den ena muggen – Gissa vilken? 😊