Du klarar dig inte utan din mobil, brukar Leif säga. Du kan inte vara utan den 5 minuter! Jo, det kan jag! Men det kan ju vara dumt, för då är det alltid någon som efterlyst en, på messenger eller sms. Eller har ringt fem gånger. Han tror att jag kollar Facebook hela tiden, antagligen för att han är omedveten om alla funktioner han går misste om, eftersom han inte ser vad det står. Han har säkert åtta par läsglasögon, om det räcker, som är fördelade på olika platser i huset. Men aldrig där han behöver dem, dvs på näsan.

Jag använder mobilen till allt! Påminnelser i almanackan, kom ihåg- och handlelistor, väckarklockan, kalkylatorn, tidtagaruret, som gps (eftersom Volvos är kass), väderappar, till att handla på nätet, betala räkningar, såklart fotar jag och filmar, facetajmar, mailar och messar. Jag läser nyheter, lyssnar på talböcker och poddar, surfar på nätet. Så bloggar jag från mobilen.

Jag kikar faktiskt även över vad som händer i världen, och i min egen intressevärld, på facebook. Speciellt nu i coronatider. Vad som är på gång, och inte, i islandshästvärlden, vorstehklubben, träningar, kurser, tävlingar, och tar hjälp att hitta lösningar till diverse problem, hitta remedies. Där finns även en grupp som hjälpt mig mer än någon annan… Så håller jag kontakten med både nära vänner, gamla vänner, långväga vänner, vänner i andra världsdelar, hittar borttappade vänner, vänner från barndomen, från hembygden och för att inte tala om alla nya vänner, ytliga bekanta och tillfälliga kontakter. Man skulle kunna tro att mobilen är min bästa vän, eftersom den hjälper mig till självhjälp och fått mig att må bra i både kropp och själ, men hästarna får mig att hugga i och speciellt Óska lockar mig till att längta ut och framåt. Hon ger mig livslust. Så har jag ju hundarna. Lisa är ju pajasen, så smart och full av upptåg. Tanten Maja finns alltid där, om än på sina egna villkor. Så har jag en trogen vän, som gärna följer med i vått och torrt, om hon får. Hon är för det mesta mån om att jag hänger på, om hon ger sig iväg, men är för det mesta inte många meter bort. Hon är med mig på jobbet, vi äter frukost tillsammans, hon ligger i mitt knä. Hon ger mig värme och kärlek. Min bästa vän! 🥰

Jag ringer med mobilen också, men inte så ofta. 😉