Idag Ă€r det onsdag. Bara början pĂ„ min första semestervecka, och redan nu Ă€r jag sĂ„ hjĂ€rtinnerligt trött pĂ„ att ha lĂ„ngtrĂ„kigt. Jag saknar nĂ„got att nörda in mig pĂ„. NĂ„gon att ventilera ”nördiga” saker med. HĂ€staktiviteter kan man ju rĂ€kna bort, nu i coronatider. Ófeig Ă€r sjukt taggad, men inte i sĂ„dan kondition Ă€n att det Ă€r lönt att dra ivĂ€g pĂ„ nĂ„t. HĂ€sttransporten Ă€r dessutom fortfarande ingrĂ€vd bakom logen, eftersom vi fortfarande inte har fĂ„tt till nĂ„got nytt avlopp. Hoppas ingen hĂ€st blir akut sjuk!

Jag skaffade mig collie, dĂ„ jag ville lĂ€ra mig en ny ras och trĂ€ffa nya mĂ€nniskor, men blev ganska snart klar över att jag inte har sĂ„ stort utbyte av den typen av hundĂ€gare. Det krĂ€vs inte sĂ„ stort hundintresse för att ha collie. Maja sjĂ€lv Ă€r vĂ€ldig intelligent, men introvert (utom vid tiotiden om kvĂ€llarna, dĂ„ hon lever ut och vill leka), men att hon tycker att jag Ă€r obehaglig och gör ”farliga” saker gör hon ingen hemlighet av. Hon har dessutom utsett Mimmis Tobbe till sin bĂ€sta kompis. SĂ„ det fick Ă€ven bli en vorsteh, för att rĂ€dda upp situationen. I den kretsen finns det en hel del nördiga mĂ€nniskor, om Ă€n vĂ€ldigt mĂ„nga inskrĂ€nkta jĂ€gare och tyckmyckare, men dem kan man bortse ifrĂ„n. Ellen Ă€r dock vĂ€ldigt omogen och sent utvecklad mentalt. Eller inte? Hon har alltid varit otroligt lĂ€ttlĂ€rd och trĂ€ningsmotiverad, men samtidigt totalt opĂ„litlig. VĂ€rre Ă€n den vimsigaste flatcoat. SĂ„dana valde jag ju bort, men det kan jag ju inte göra nu. Bara hĂ€rda ut och vĂ€nta tills vi kan vistas bland folk. Det börjar bli bĂ€ttre, men jag Ă€r fortfarande osĂ€ker pĂ„ om poletten trillat ner. Jag behöver verkligen hjĂ€lp, och störningsmoment. Men vi Ă€r ju bara i början, Ă€n. đŸ„°

Jag har gjort mÄnga misstag och dumheter. Bland annat att jaga Ànder med henne innan stadgan och apporteringen var befÀst. Det Àr ju sÄ att man Àr vÀldigt bunden till sÀsong och marktyp vid trÀning, och jag har vÀl nÀst sÀmsta förutsÀttningar att lyckas, utan att köpa mig till allt dyrt. Tid blir ocksÄ svÄrt att finna. Jag fÄr vÀnta tills jag blir pensionist, javisst.

Just nu kan jag Ă€ndĂ„ inte köra nĂ„gonstans, för jag har punktering pĂ„ bilen. Igen! En skruv i dĂ€cket var orsaken förra gĂ„ngen. Nu Ă€r det ett annat dĂ€ck (ny skruv?đŸ€” FrĂ„n bygget? Jag tar aldrig bilen dit).

Kom pĂ„! Det Ă€r en till som favoriserar Tobbe, förutom Mimmi dĂ„. 😉 MĂ„llgan följer honom upp och ner för byggnadsstĂ€llningarna nĂ€r han mĂ„lar. IkvĂ€ll ringde Tobbe till Mimmi, sĂ„ hon fick komma och plocka ner katten frĂ„n taket!

Jag har börjat lyssna pĂ„ IslandshĂ€stpodden igen. Det har blivit en hel del nya avsnitt sedan jag lyssnade pĂ„ Lucka 24 innan nyĂ„r. MĂ„nga intressanta Ă€mnen har ventilerats, nya blupen, vaccin mot sommareksem, Corona-cupen. Det hade ju varit nĂ„got för Ófeig och mig! Att kunna testa av hur hon gĂ„r, alltsĂ„ hur domare bedömer, utan att behöva fara ivĂ€g och tĂ€vla. SĂ„ synd att hon inte Ă€r mer igĂ„ng. Det Ă€r lĂ€tt att glömma att hon bara Ă€r riden i fyra veckor, sĂ„ bra som hon gĂ„r redan. Men det Ă€r bara början. JĂ€kla bra hĂ€st! đŸ„°

Husstatus – bara början pĂ„ panelen, innan semestern tog vid!