Till slut har jag fått tummen ur och beställt nya Crocs, efter dem som Lisa slitit ut. De var väldigt väldigt gamla och har blivit allt mindre, efter avsaknad av remmar och munsbitar. Det finns ju faktiskt flera modeller, så jag beställde flera olika. Vilken tur, för nu kan jag gå från det ena paret till det andra, utan minsta ansträngning, var gång man ska ut. Toppen denna helg (hoppas det inte varar längre 😱) utan avlopp. Man kan ju lätt föreställa sig (påminna sig) hur det är att vara utan ström, eller vatten, eller för den delen, både ock. Men jag kan berätta att utan avlopp är inte ett dugg bättre. Jag springer ut och in, ut och in, stup i ett, för att hälla ut vatten, skölja ur kaffekannan, skölja disktrasan, tvätta händer. På något vis klarade vi oss utan att gå på toa hela eftermiddagen/kvällen igår. Värmen hade kommit redan då så vi svettades väl ut det lilla vi druckit vid middagen. Kanske även min blodtappning i fredags hjälpte till. Vid halv elvatiden tog jag bilen och hängde efter Mimmi hem och lånade dusch och toa.

När vi skiftat sällskap till Lillebror på morgonen, från pappa Frodi till låtsaspappa Gimli, fick jag fixa en toa bakom lösdriften på betet. Det finns inte så många buskar utan insyn på vår kulle, och utedasset hänger i luften, efter ett litet missöde där marken rasade under hästarna när de gick för nära den stenlagda branten. Tur man inte har UVI (urinvägsinfektion). 👍

Synd bara jag skaffade mig världens träningsvärk i låren vid min språngmarsch härom dagen. Det hade räckt med mitt senaste ryggskott. Jag måste komma igång med ridningen snarast, så ryggen håller. Ófeig ska få skor på måndag. Hon måste ridas så hon kan gå på bete utan att få fång. Där har vi ju en win-win-lösning. Óska blir av med sina skor och får gå på långsemester, så slipper jag dåligt samvete. Lillebror finner sig i sin boxarrest. En sådan superunge! Lille-Leffe klarar sig fint ensam på betet, tills Gimli kommer på kvällen. Han är så lik sin far, superstabil, både mentalt och exteriört, och gångarterna bådar gott. Jag verkade honom på betet igår och han skötte sig exemplariskt.

Leiftri från Gåvetorp

Så skall rörmokaren komma någon gång under dagen. Nu kanske det löser sig! 😇