Det är inte lätt att hålla reda på dagarna när tiden går så fort. Nu kan det stoppa upp lite grand, så att man hinner njuta och känna efter. Vår bästa tid är nu, corona till trots! Innan värmen och alla insekter kommer. Ellen gick och lade sig under vårt nya kontor så fort jag öppnade skjutdörrarna. Men idag är det lördag.

Här jobbar vi, Mimmi, Ellen och jag. Vi har även ett riktigt kontorsrum, men det var ju inte riktigt läge att skaffa kontorsmöbler just nu. Här har vi det finfint, och Ellen tycker vi gott kan arbeta varje dag. Mysigt! Ja, varför inte, nu när man slipper stressa runt på tåg och springa gatlopp flera timmar om dagen. Man är avslappnad i kropp och själ och kan fokusera på det man gör, utan alla yttre störande element.

Jag fick en dag ledigt i samband med min uppnådda höga ålder. Den tar jag ut på måndag, dagen innan vi far med Óskadis till HKF, Florian Lackners klinik. Jag måste erkänna att jag bävar lite. Tänk om det är slut på mina ridturer på mitt lyckopiller! 😳

Så bävar jag även inför nästa måndag, då jag ska tampas med lekaren.

Nya Blupen (poäng för förväntat avelsvärde) lades ut på Worldfengur i veckan. Det har nu gjorts drastiska förändringar, beroende på om individerna är visade eller ej. Óskadis hann ju aldrig visas när hon skulle, jag blev sjuk, och valde på Vignirs inrådan att avelsvisa Ófeig istället. Träning och visning kostar skjortan och vi tog därför bara en häst åt gången. Både Ófeig och Frodi med riktiga toppresultat, men fick aldrig sin pass visad, av olika anledningar, så trots samma mamma (och Frodis far med högre blup än Ófeigs) höjdes Ófeigs blup till 17 och Frodis bara till 12. Antagligen för att han är äldre hingst och sent visad, så att hans avkommor är bara unghästar än. Óska, min bästa uppfödning efter högt 1aklassbedömt sto, har alltså sänkt sin blup till ynka 99 och kommer säkert aldrig till visning, men hon har en hingstavkomma, med Frodi, som är rena drömmen. En riktig lågbluppare. Därför blir bluppen helt missvisande i detta fall. Jag måste alltså behålla honom som hingst, ifall ifall! Stackars mig! 😉 Jag som inte skall föda upp fler hästar!

Jag har ju insett att jag bara föder upp för min egen skull. För att jag är livrädd att stå utan topphäst. Skulle ju, som sagt, aldrig lägga ut såna summor på att köpa in ett nytt avelssto, som jag värderar att mina egna motsvarar. Skulle inte ens ha chansen att få köpa. Mina båda ”stamston” fick jag verkligen kämpa för. Därför blir det så att jag behåller en massa hästar som bara går och skrotar till ingen nytta. Det är ju helt onödigt att använda dem i avel, eftersom man aldrig får tillbaka det man lägger ut. Så funderar jag på hur många ridhästar till jag har behov av. Kanske Leiftri räcker min ridkarriär ut. Jag rider väl inte längre än tills jag fyller 80, om det nu infaller. Då behöver jag ju inte fler nu. De unghästar vi har nu tänker jag jobba fram när jag blir pensionär och sälja som ridhästar. Se där, nu fick jag till det! Bara synd att Óska och Ófeig bara ska gå som gräsklippare.