Det är något jag uppskattar! Att då och då (alldeles för sällan) få rå om mig själv. Det är otroligt vad man hinner med, när man får göra saker i sin egen takt, utan störningsmoment! Och vilsamt, för öronen och själen. Såklart blir det mycket mer att göra med alla djuren ensam, men det ordnar sig. Det blir många gånger ut och in i regnovädret, och kläderna får snabbtorka emellan gångerna i torkskåpet. Leif är på konferens, igen. Denna gång i Norrköping. Det hade ju passat klart bättre i förra veckan. 😉 Dålig planering också nu i coronatider, kan man tycka. Men alla är ju utbytbara, som sagt.

Hundarna skötte sig bra. Jag tog tegelstenarna i varsitt koppel, nu när Lisa löpt klart och Amos tappat intresset. Maja springer lös på ängarna vid sidan om. Hon läxar upp hästarna då och då, om de betér sig. Ellen får hjälpa till med utfodringen. Ikväll tyckte hon att hon ville ha lite mer spänning i tillvaron, så hon nosade på eltråden. Ajaj! 😱 Men Elen då!

På tisdagkvällen tyckte Mimmi att Mållgan betedde sig konstigt när hon mockade kattlådan. Han satte sig och klämde i en evighet och det kom bara en liten kissklump i lådan. Man blev ju iskall. Urinstopp! 😱 Men lite kom det ju, så inte totalstopp.

Alfons resp Mållgans klump 🤔

Jag stannade hemma från jobbet och fick komma direkt på akuttid till djursjukhuset på morgonen. Då hade han kissat ner buren på väg till kliniken. Veterinären berättade att katter är väldigt lättstressade och kan få cystit av det, även utan bakterier, vilket inte är vanligt på hankatter. Leif och jag tänkte samma tanke. Ellen! 🤔 Mållgan fick Metacam, smärtstillande, samt husarrest en vecka, för att ha lite koll på kisseriet. Inte helt lätt. Det största problemet trodde jag skulle bli att få Leif att låta bli att släppa ut honom. Det har dock, kryss i taket, lyckats med att finta honom i flera dar nu. Vi brukar stänga in honom i badrummet varje gång Leif ska springa i källardörren. Badrumsdörren är nog den enda dörren som går att stänga riktigt i huset. Skjutdörrarna öppnar alla djuren. När jag ”slängt” ut honom från tv-rummet för tredje gången hamnade han i badrummet, där han gjorde sin toalett på golvet och pinkade i 🛀. Få se vem som står ut längst!