Vi skilde av Lillebror frĂ„n mor och stoflock i lördags. Det var i grevens tid, med tanke pĂ„ hans intresse för Ófeig. Att hon redan Ă€r drĂ€ktig var av mindre betydelse. Systern höll honom pĂ„ en armlĂ€ngds avstĂ„nd, sĂ„som systrar gör. Mamma Imd blev helt förtvivlad, sĂ„klart, och stod och kallade vid grinden i flera dar. Vi brukar alltid avvĂ€nja fölen stegvis. DĂ„ brukar intresset avta hos bĂ„de föl och moder allteftersom mjölkbaren sinar och man slipper bĂ„de mjölkstockning och juverinflammationer. Lillebror brydde sig dock inte det bittersta att mamman inte lĂ€ngre var nĂ€rvarande och försvann direkt till nyfunna vĂ€nnerna efter tankningarna.

Det största problemet var vÀl att det inte ville sluta regna. Det fullkomligt öste ner floder av vatten, dag efter dag. SÄ nÀr hela backen, högsta punkten pÄ gÄrden, bestod av en lervÀlling, fick vi byta hage.

Leif allena fick uppdraget att stĂ€ngsla om, och jag vet inte i vilket Ă€rende han var ivĂ€g ett ögonblick, men nĂ€r han var tillbaka hade Lillebror gĂ„tt igenom undertrĂ„den vid grindhĂ„let. SĂ„klart! Leif fick sedan inte honom tillbaka pĂ„ egen hand, men lyckades till slut lura in honom i en box i stallet. DĂ€r stod han nöjt och mumsade hö hela dagen. DĂ„ tar vi Gimli och lockar med honom tillbaka, tĂ€nkte vi. Bara för att upptĂ€cka att dĂ€r fanns ingen Gimli i hagen. Han var som borttrollad. Det var sent pĂ„ kvĂ€llen och beckskumt, nĂ€r Leif och Mimmi finkammade hagen, utan resultat. Jo, en ensam Leffe stod dĂ€r, helt oberörd av uppstĂ„ndelsen. Han Ă€r ju nĂ„got utöver det vanliga den hĂ€sten. Mimmi ringde, helt förstörd och bad mig komma med ner i hagen och leta. Jag, som precis fĂ„tt en ny pannlampa i för tidig födelsedagspresent, hann bara genom stĂ€ttehĂ„let, sĂ„ sĂ„g jag ett par 👀 i mörkret. Leffes visade det sig. Men, sedan ett par till lĂ€ngre ner bakom huset. Men, sĂ„ kom jag pĂ„ att dĂ€r gĂ„r ju Óskadis. Men lyste dĂ€r inte ytterligare ett par i mörkret? Jo dĂ„, dĂ€r var han rymlingen. UtestĂ€ngd! Han mĂ„ste ha gĂ„tt ut efter Lillebror och sedan inte kunnat ta sig tillbaka igen nĂ€r Leif stĂ€ngt grinden efter hingstungen . Jag tror alla var nöjda med att vara tillbaka pĂ„ sina rĂ€tta platser, och vi var glada över att fĂ„ gĂ„ och lĂ€gga oss till slut.

Jag har fÄtt Ànnu fler presenter denna vecka (efter vÀnliga veckan). Jag fick ett sms frÄn Leif:

Vill du ha den hÀr?

undrade han? Jag fick efter mĂ„nga om och men veta att det var en S och att den var prissĂ€nkt frĂ„n 4599:- till 800!!! 😳 med bytesrĂ€tt. Senare insĂ„g jag att det förstĂ„s var en herr S och pĂ„ tok för stor för mig, men med hjĂ€lp av kardborreband i Ă€rmslut och snodd i midjan justerade jag den till perfektion👌. Kunde inte bli bĂ€ttre. Dagen efter hittade jag sista luvan av samma mĂ€rke pĂ„ Widforss webbutik, och den anlĂ€nde redan dagen efter. Den kostade lika mycket som hela jackan, men what the heck! En Beretta-fleece för en hundring samt en vĂ€rmevĂ€st fick jag ocksĂ„, sĂ„ nu Ă€r jag vĂ€lekiperad, minst sagt. 😁