Jag har ändå känt de senaste dagarna att jag fått väldigt mycket uträttat. Saker och ting som hängt över mig i evigheter och haft svårt att bli av. Jag känner mig mycket nöjd med detta, samtidigt som jag lägger nästan all min lediga tid på att enträget knata på med Oskadis. Men eftersom jag fått allt mer dåligt samvete över mitt dåliga engagemang i Ellen, och brist på tid, men framför allt ork, att gå timtals även med henne, har mina funderingar på att skaffa en kickbike nu burit frukt. Den svarta järnhästen (läs tävlingshojen, för det blev en typ mountainbike. Allt annat är för veklingar 😂) anlände i fredags. Efter lite krux med leveransen stod den där, i sin paket till 90% färdigmonterad. De andra 10% då!? Något i det finstilta som jag missat!? Jag asade in det stora paketet i köket, öppnade, och läste monteringsanvisningarna på engelska, som låg tillsammans med verktyg och diverse attiraljer, eller i alla fall försökte tyda de tekniska termerna (kanske skulle varit ännu nördigare för den här hojen! Jag är nog bättre på latin. 🤔), och konstaterade att det får vänta tills jag har gott om tid och starka glasögon. Där är vi nu och Tobbe förbarmade sig och lovade komma söndag förmiddag och hjälpa mig. Jag lovade bjuda på min grötfrukost, i ett försök att plantera in goda vanor, och senare rådjurssadel i min nya lergryta från karott.se, som vi faktiskt invigde redan förra helgen. Den lagade mat i tre timmar medans Mimmi och jag var ute och red, mockade, och blev klara i stallet. Både Mimmi och Leif vart helt förbluffade över hur fantastiskt mört och gott älgköttet blev, med mustig smak av rotfrukter och grönsaker. Trolleri!

Vacker är den ju dessutom och pryder sin plats på vedspisen!

Så hade jag ju, såklart, även beställt en ny dragsele och draglina åt Ellen, samtidigt med kattmaten från VetZoo. Den skulle snigelposten leverera direkt till dörren. Men vem kan vänta på det!? Efter några samtal gick det bra att få hämta den själv på posten i Stoby, efter att jag fredagshandlat. Paketet var helt trasigt i ena kortsidan, men allt var kvar, för det låg i den hela ändan 🤣! Tre säckar lusern köpte jag på Br. Lantz på hemvägen redan dagen innan, så inte glassen skulle hinna smälta helt medan jag tog den lilla omvägen om Balkheds och hämtade spannarna jag beställt innan jul. Dessa förnämliga vägghängda spannar, värda sin vikt i guld, har hållit i säkert femton år, minst. Jag som varit så orolig att de inte skulle gå att få tag på!

Jag uppmärksammade vid förra ridturen att Óskadis var i akut behov av skor bak, och planerade för att ringa hovslagaren, då vi upptäckte att Gimli var blockhalt på ena framhoven. Daniel kom på stört och kollade efter hovböld, utan att finna något säkert ingångshål. Nu tänkte vi ju ändå ta ut veterinär Ursula för att ta bort en ny pinne ur gommen på Imd, som hon ersatt den tidigare från i november med. Tredje gången gillt nu då. Hon vill väl ha den där!? 🙄 Nu börjar hon även tunna ur, och det är ju faktiskt dags att skilja av fölet och släppa honom till pojkarna på baksidan. Men först ska han vaccineras, och helst skulle Andvari ha åkt iväg för vidareutbildning och försäljning hos Madde och Marcus först. Så skulle ju Óska faktiskt hältundersökas, innan jag kan lägga i en högre växel. Lillebrors vaccination måste dessutom inplaneras noga, så att hans tredje spruta sammanfaller med de övrigas i oktober/november. Vill absolut inte tidigarelägga denna höstvaccination mer, med tanke på höstvila, styngflugeavmaskning etc. 🤔 Det är mycket nu!

En sak till har jag fixat (och det tog väl nätt och jämnt ett år att få till)! Ett USB att spara ner bilderna Bo-Göran tog på mina hästar för tio år sedan, som present från mina arbetskollegor. De försvann när gamla datorn kraschade och jag hoppas verkligen de går att uppbringa.

Så har jag varit och tagit labproverna jag skulle tagit i månadsskiftet, alltså nov/dec. 🙌 Jag är imponerad själv, och ganska lättad.

En sak till har jag gjort! Anmält Ellen och mig till en kurs i fågeltagning, i september! 🤠 Hejohå!💸💸💸

Vart kom all denna energi ifrån? Jag tror baskemig det är den envisa förkylningen som håller på att ge med sig! Eller har jag druckit för mycket kaffe! 😂

Jag har bara en sak kvar att göra. Jag måste fixa en stilig (drever)karl åt Lisa. Jag har en på gång, så hoppas hoppas jag hinner innan det är dags, 🙄 för nu hopar sig valpspekulanterna (Leif kommer hem den ena gången efter den andra, lyrisk över Lisas fantastiska drev och berättar hur hon imponerar på alla som är med). För vem vill väl inte ha en egen Lisa! 🥰