Nu är jag hjärtinnerligt trött på insekter i allmänhet, och flygfän i synnerhet. Vi har haft Anticimex ute minst en gång om året för att befria oss från alla getingar som envisas med att ta vår boning i besittning. Stora som små bygger de sina bon. Om de ändå kunde hålla sig där, men nej. De ska tvunget flyga in och terrorisera dessutom. Hundarna har blivit stungna otaliga gånger. Inte för att det biter på Ellen, men i alla fall! Hon biter dem och de sticker henne, i munnen. Inte så kul. Värst är alla bålgetingar, som knackar på rutan när man har lyset tänt inne på kvällarna. De är enorma. I jämförelse:

Denna fick Leif avlägsna för att jag skulle kunna (våga) gå in på rummet. Jag vet, de är fridlysta, men det var i självförsvar. Och vad skulle den inne och göra!?

När vi kommer hem från Lund framåt sju, och kastat i oss nåt ätbart, får vi ta varvet runt hästhagarna för att kolla upp hästarna. Fastän det varit dagsregn i flera dar är de översållade av styngflugeägg. Det vill säga inte alla, men Tekla och Ófeig. De andra har några här och där. Ófeig och Tekla däremot tar det evigheter att befria från eländet!

Mot slutet av veckan blev vädret sämre och den strida strömmen av getingar utanför fönstret avtog något. Det medförde även att antalet styngflugeägg på hästarna minskade. Det underlättar betydligt en fredagkväll när man kommer hem sent från jobbet, efter att ha handlat. Det har varit en jobbig vecka, så när jag dukade av och gick ifrån TV:n med händerna fulla glömde jag gå tillbaka och stänga av, tydligen. Jag vaknade mitt i natten av en hund som skällde upprört. Varför bara en? Vi har fyra! 😳 Så var det Lisa! Hon tystnade efter en stund och jag somnade om. När hon satte igång igen flög jag upp ur sängen. Nu var hon riktigt ilsk och det lät som att hon gick lös på någon. En inbrottstjuv? Vem vet vad de gjort med de andra! 😱 Jag sprang nerför trapporna och in i vardags rummet, där Lisa tittade på TV!!! De dimhöljda bergens gorillor! Lisa haatar gorillor, i alla fall när de betér sig, och det gör ju gorillor! 🦍 Jag stängde av TVn och sedan var det lugnt resten… 😴