Någon Korröfestival blev det inte av för min del, detta år heller. Fast jag försökt dra med mig någon dit i åratal. Jag har varit där en gång tidigare, på inspark i gymnasiet. Då utan spelemen. Jag älskar folkdans! 🎻 Nästa år åker jag minsann ensam! Jag fick nu nöja mig med att få Ellens sönderslagna väggspegel ersatt av det sista exemplaret som stod att finna i Ikeas lagerhylla förra veckan. Jag hängde upp den, utan hjälp, och passade även på att ta ner julgardinerna, för att hinna tvätta dem innan de ska upp igen.

Sista semesterveckan började dock med en måndag, som var både innehållsrik och arbetsam. Lite flyt på det och man får väl kalla det en bra dag.

Redan i fredags fick jag veta att Sörly, hingsten jag valt åt Ófeig, var fit for fight efter sparkskadan han fått av ett sto härom veckan, och att vi var välkomna till Skaneyland. Vi kopplade för vår nytvättade hästtransport och for iväg måndag morgon, då veterinären var på plats och kollade upp stona. Skorna hade vi inte hunnit få av, men det fick lösa sig på något sätt. När vi körde in på gårdsplan stod även hovslagarns bil där och Douglas var så snäll och skodde av henne. Vilket flyt! Hon var dock inte i brunst, än i alla fall. Men inte många dar bort visade ultraljudet, så hon fick stanna kvar. Nu håller vi tummar och tår!

Lite skeptisk är hon dock!

Väl hemma igen satte vi igång att spola stallet, Mimmi, Tobbe och jag. Från golv till tak, eller tvärt om. Ett riktigt hästjobb! Vi hade träningsvärk i flera dar efter. Mest Mimmi, som hade oturen att få tvätta hela taket ensam, eftersom hon hade regnkläder på sig och jag inte gjorde nån nytta. 😳

Tur det var några dar kvar på semestern, trots att det var dåligt torkväder. Regnet stod som spön i backen dagarna efter, så jag fick god användning av mina regnkläder i alla fall. Leif och jag tränade Ellen i Jörgens damm och hon är inte längre så knusslig med att gå i vattnet, men kom även på att det är roligare att stöta upp änder än att apportera dummies, så nu blir det hårda bandage som gäller. Samt lydnadsapportering, linjetag och klockan.

Vadå? Jag ligger ju i sängen! Med ena benet…

Jag lyckades även denna dag att klämma en geting mellan stövelskaftet och min högra vad. Hoppas det gjorde lika ont på den som på mitt svullna illröda ben!!! Det vrålvärkte tills morgonen därpå.