Funderar jag ibland. Är det vad jag vill? Tillbaka till vadå? Till prestation, framgångar och uppmärksamhet? Det vill jag ju inte, egentligen. Jag har uppnått allt jag vill, orkar bara inte leva upp till det. Stå för det, i rampljuset. Men det är det man bedöms efter. Hur bra man är, hur intressant, om man är värd att anstränga sig för, om man har nån vinning ut av att umgås med, om det finns något att suga ur, eller man bara är nån som man kan trycka ner för att höja sig själv. Det är ju det som det sociala spelet går ut på, att gynna sig själv.

Jag är så trött på bittra, elaka, beräknande människor, jag orkar inte ens lyssna på dem. Än mindre öppna munnen. När jag träffar snälla människor, för de finns faktiskt, blir jag nästan sentimental och tycker att jag förtjänar dem inte. Jag blir rädd, orkar kanske inte anstränga mig för att leva upp till deras förväntningar. Inte än. Just nu är jag helt dränerad på energi. Jag har rationaliserat bort det mesta onödiga i livet ett tag för att hinna med, mat och sömn och sånt. Man får prioritera, det får komma när jag är färdig. När jag bestämt mig.

Jag skaffade Ellen, för att få en vän. För att slippa alla förväntningar och lära känna nya människor i ett helt annat opretentiöst sammanhang. Jag behöver en sporre, något nytt, spännande. En ny utmaning! Och det har jag fått. Det är bara de yttre förutsättningarna som sätter käppar i hjulet!

Nu fick jag plötsligt lite nya krafter. Efter att ha skrivit av mig skiten och med tre veckors semester framför mig. Jag stänger alla energitjuvar ute och skall inte ägna dem en tanke.

Men först tar vi en vilopaus!