Snön töade bort och hela gården var en enda halkbana. Enda sättet att ta sig fram var med Icebugs. Alla var livrädda för Ellens glidtacklingar, när hon kom farande, utan en chans att kunna stanna. Jag har aldrig tidigare sett en hund sitta och kissa åkande kana! 🤣

Vi bestämde oss för att skippa rida och Mimmi hängde på kvällspromenaden med hundarna istället. Jag funderade på toabesök innan vi gick iväg, men efter besöket hos hypnotisören, för nu snart fyra år sedan, har jag inte längre besvär av min stressmage. Så vi traskade iväg i mörkret. Ungefär 100 meter in i hägnet började jag känna mig lite illamående. Ska du vända, undrade Mimmi. Nä, traska varvet runt ska jag väl klara. 😇 Det fixar sig! Efter ytterligare ett tiotal meter var jag betydligt mer tveksam, och vände hem, påhejade av Mimmi. Jag tar med hundarna runt, sa hon, medans jag masade mig hemåt, alltmer vinglig ju närmare gården jag kom. Efter att ha tömt magen krånglade jag mig i pyamasen och slängde mig i sängen. Där låg jag sedan utan att kunna röra mig. Hela rummet dansade och jag hade fullt shå att hålla mig kvar i sängen, kändes det som. Leif fick tre uppdrag via sms: spann, tofs och bubbelvatten, sedan gick natten, och nästa dag i magsjukans töcken!

Ibland kan man undra om magsjuka är enbart av ondo. Man blir visserligen lite matt och svag efterpå, men fastän urlakad ändå utvilad i kroppen och utrensad i huvet, och så fastan på det. Kanske en naturens rehab!?

Redan på fredagseftermiddagen mådde jag betydligt bättre och på lördagsmorgonen var jag, om inte fräsch som en nyponros men, som en ny bättre version av mig själv.

Fredagkvällen hade jag ägnat åt förberedelser inför mitt stundande besök på HerCare om tre veckor. Jag köpte labprover och bokade provtagning i Kristianstad, på enda stället i det här häradet. Sista möjliga tillfället dessutom, 18/2! 😅 Lite flyt ska man ha! Så fyllde jag i två blanketter med massor av sidor. Med vetskapen om att det inte fick ta för lång tid, för då skulle det kunna strula med skicket. Phu, stressigt värre! Ganska utförligt ifyllande krävdes, av matintag, klockslag och rutiner. Fick erkänna att jag lunchar på Pauluns allt som oftast, men tänkte jag kompenserar med grönkål och avslutar ju med guldmjölk varje dag. Så har jag ju faktiskt börjat med rekommenderade frukostmenyerna. Även om de blir till lunch eller i värsta fall kvällsmat ibland! 😂

På lördagkvällen firade vi Niclas uppe i Växjö. Vi åt och åt och spelade spel och hade trevligt, alldeles för länge. Vi försov oss morgonen efter och inte ens Ellen väckte oss förrän framåt halv nio. Hästarna fick ju mat sent kvällen före, men hängde på låset och undrade var jag höll hus med hökärran.

Jag tränade apport med Ellen, back (jägarfot) och pipan i hägnet (i regnet). Bäcken svämmar över sina bräddar och den torrlagda sjön likaså. Nu räcker det snart, annars får det bli vattenapportering på land. Jag har annars anmält oss till viltspårkurs i mars/april, när vi ändå måste gå kopplade. Ska bli intressant hur hon löser det!

Jag råkade stänga in Ellen i stallet ikväll och gick och ropade efter henne, gång på gång. Jag hörde pinglan avlägset, men inte kom hon. Olydiga hund, muttrade jag mellan tänderna! Till sist öppnade hon stalldörren och stormade ut! 😂 Så nu kan hon det, med! 😬 Hon har lösningar på allt! Det fixar sig!

Annonser