Japp, denna veckan var det söndag. Närmare bestämt idag. Folk brukar titta konstigt på oss när de hör denna diskussion. Hos oss är det söndag varannan vecka, dvs jämn vecka, då hästarna får selen i maten. Ikväll blev det lite sen utfodring i decembermörkret och jag brukar vanligen klättra in i hagen mellan eltrådarna med två plasthinkar i varje hand, samt grimma och grimskaft. Varför gå flera gånger om man kan gå en!? Idag fattades Tekla i flocken vid grindhålet, men däremot stod Ófeig och väntade på att få komma in, så jag tror att jag bestämde mig i farten för att istället börja med att ta in Ófeig. Jag hade nog precis hunnit ställa ner hinkarna innan jag dök in i hagen, snubblande på undertråden, och landade mellan benen på Ófeig. Blött, lerigt, och ont gjorde det. Det enda positiva var att jag mockat där tidigare på dagen, samt att både byxorna och kappan höll, trots skrubbsår på knän och händer. Jag trodde jag väckte upp hela byn när jag först skrek och sedan skrattade, men det var bara hästarna som stod och glodde förvånat.

För några veckor sedan kom Leif hem, jublande glad och sa att nu kan du anmäla Lisa till jaktprov. Hon driver räv så det står härliga till! Sedan kom vi på att vi skulle ju behandlat henne för noskvalster, vilket vi glömt göra före jaktsäsongen. Nu är det gjort i alla fall och eftersom Amos och Maja visat mest symtom tog vi alla fyra, och det har verkligen givit resultat. Leif kommer hem jublande glad efter varje jaktsläpp med Lisa. Nu är hon helt suverän på hare!!! Anmäl! Har vi tur hinner vi starta om hon inte sätter igång och löper.

Även Ellen har briljerat idag vid sin första (planerade) viltapport i form av en and. Den första markeringen gick av bara farten. Den andra passade hon på att artbestämma innan hon med full fart levererade perfekt i hand. Duktig flicka!

Så fick vi även till en riktigt trevlig ridtur i solskenet på Ófeig och Gimli, denna söndagseftermiddag.

Igår var jag och handlade inför nyårsfirandet. Det var lugnt och skönt. Inte så många som shoppar strax före tio en lördagkväll. Jag bestämde mig för att fira nyår, till skillnad från jul. Man kan ju även fira att julmaten är slut, så det fick bli några fina bitar pepparbiff. För säkerhets skull plockade jag ner en extra förpackning, så vi står oss till tolvslaget. En bit lax är ju heller inte fel. Leif hade föreslagit räkor och vin, men det hinner vi nog inte med. När jag kom till kassan upptäckte jag att det fanns hummer kvar! för 49 spänn om man handlat för minst 150:-, och de hade jag, många gånger om. Det är bara på Olof Nils i Bjärnum som alla annonsvaror tar slut så fort pensionärerna öppnat morgontidningen. Jag kunde bara inte låta bli. Lite hummer ska vi väl alltid kunna trycka ner, om inte så till förrätt! Så en Ben&Jerrys som dessert. Se där, nyårsmenyn är räddad! Bara vi nu hinner få in hästarna i tid innan grannarna sätter igång bombardemanget!

Nu kan det här året ta slut så fort det bara kan! Det enda positiva med i år är väl att jag bestämde mig för Ellen, att Lille-Leffe (fd Tungli) föddes, sedan får vi väl se vem som dyker upp till våren! Jag ser fram emot årsskiftet, med förhoppning om ett

✨Gott Nytt År 2019! 🍾✨

Annonser