Jag har nu anmält Ellen och mig till privatkurs i jaktträning. Nu börjar poletten ramla på plats, så det börjar bli lite lönt att lägga ut pengar på träning. Egentligen skulle jag skriva ner en träningskalender, så jag har en utbildningsplan klar för mig (till nästa gång😅).

Ska man på jaktträning mitt i vintern behöver man jaktkläder. Min Chevalierjacka hänger i stora garderoben i hallen (där vi har allt som vi aldrig använder/kommer att använda!). Döm om min förvåning när jag också hittade byxorna. Även de med gortex!👍 Undrar varför de var storlek S när jackan är M, stor som ett hus. Så även Barbourvästen! Jag måste varit vääldigt vältränad! Min storhetsperiod måhända. 😉 Så hittade jag mina skinnbrallor! Lite dammiga, men de sitter som en smäck! Som gjorda för mig. Det är de, måttbeställda, fast för 25 år sedan. Sitter faktiskt bättre nu.

Leif har dock ändrat passform och behövde nya varma jaktkläder. Vi tog därför en tur till Engelssons i Falkenberg i mellandagarna. Mina kläder håller nog högre klass, så jag nöjde mig med ett underställ i merinoull och åtskilliga par strumpor. Till slut lyckades Leif övertala mig att ta emot ett par gortexkängor med vajerknäppning.

Jag tvekade länge, men nu är jag jätteglad för dem. Suveränt enkla att ta på och av, och sedan bara spola av under kranen. De kommer jag säkert att ha stor användning av. Mina gamla har jag alltid köpt för stora och sedan har Emma fått ta över dem, liksom min hagelbössa, som jag fått av pappa en gång i tiden. Hm, vi får väl se hur det blir med det! 😆 Detta är väl ändå återanvändning! Årets julklapp!

Leif tjatade alltid om att det blev ”Dubbelt så dyrt och hälften så roligt!” när jag var med och jagade eller sköt lerduvor. Det ska han bli varse, när han vill låna Ellen! Ingen Ellen utan mig, det kommer att bli dyrt kan jag lova! 😂

Annonser